CineRadar
13 Şub 2014 19:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:56

Sevgililer gününde hangi filme gitmeli?

Sevgililer Günü romantik filmlerle doldu. Sezonun en duygusal filmlerinin gösterileceği haftada, Murat Tolga Şen'in hazırladığı Cineradar'ı okumadan sinemaya gitmeyin!

Bu hafta da film dolu bir sinema vizyonu bizi bekliyor. Sinefiller için mutlaka görülmesi gereken 2 film var; Aşk (Her) ve Sadece Aşıklar Hayatta Kalır (Only Lovers Left Alive), kaçırırsanız, sinemada seyretmediğiniz için pişman olacağınız harika yapımlar. 

Romantik filmlerden hoşlananlar için ise dizilerin yükselen yıldızı Farah Zeynep Abdullah ve B kategori yakışıklılardan Engin Akyürek'in başrollerini paylaştığı Bi Küçük Eylül Meselesi bilet alma sebebi olacaktır. Film hiç fena değil, yazmış olayım. Bu türü sevenler Sonsuz AŞk (Endless Love) ya da Balayı filmlerini de görmek isteyebilir ama ilk yazdığım film, ilk seçeneğiniz olsun derim.

Aksiyon sineması meraklıları için 7 filmli haftada tek seçenek var; 80'lerin şiddet dozu yüksek aksiyon serisi Robocop filmlerine gerekliliği tartışılır bir remake/yeniden çevirm olan Robocop. Fragmanı fena durmuyor ancak PG 13 sınıflandırmasına uygun bir Robocop, aksiyondan ne kadar nasibini almıştır, büyük soru işareti...

İşte 14 Şubat sevgililer günü haftasında vizyonun yeni filmleri...

Bi Küçük Eylül Meselesi

Kerem Deren’in yönettiği ve Engin Akyürek, Farah Zeynep Abdullah, Ceren Moray ile Serra Keskin’in oynadığı Bi Küçük Eylül Meselesi, 14 Şubat 2014′de Warner Bros. dağıtımıyla Ay Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.



Eylül hayatta istediği her şeye sahip, güzel ve neşeli bir kızdır. Ta ki bir gün başına bir şey gelene ve yaşamının son bir ayını unutana dek. Ailesi, arkadaşları herşeyin yolunda olduğunu söyleyip dururken, Eylül bir şeylerin ters gittiğini anlamaya başlar. Ve hatırlamadığı bir ayın peşinden Bozcaada’ya gider. Orada, daha önce hiç görmediği derbeder bir adam, ona seslenir: ”Eylül, beni hatırlamıyor musun? Sen burada, bu adada bana aşık oldun.”

Robocop

Jose Padilha’nın yönettiği ve Joel Kinnaman, Gary Oldman, Michael Keaton ile Samuel L. Jackson’un oynadığı Robocop, 14 Şubat 2014’de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.



Yıl 2028’dir ve robot teknolojisinde dünya lideri OmniCorp, şirkete milyarlar akıtmak için altın bir fırsat görür. Detroit’teki suç dalgasının önüne geçmeye çalışan polis Alex Murphy ağır yaralanınca, OmniCorp kısmen insan, kısmen robot bir polis memuru yaratma şansını yakalar. OmniCorp her şehirde bir RoboCop hayal etmektedir ve programın başarılı olması için engel tanımayacaktır. Fakat o makinenin içinde hâlâ adalet için savaşan bir insan vardır.

Sadece Aşıklar Hayatta Kalır / Only Lovers Left Alive

Jim Jarmusch’un yönettiği ve Tom Hiddleston, Tilda Swinton, Mia Wasikowska ile John Hurt’un oynadığı Sadece Aşıklar Hayatta Kalır (Only Lovers Left Alive), 14 Şubat 2014’de M3 Film dağıtımıyla Mars Production tarafından vizyona çıkarılıyor.



Çok bilinmeyen, genelde yeraltı camiasının tanıdığı bir müzisyen olan Adam, yaşadığı toplumun ve insanlığın aldığı halden dolayı depresif ve çok mutsuz haldedir. Onu hayata bağlayan Eve adındaki sevgilisi ile olan aşkları ise yüzyıllardır sürmektedir; zira Adam ve Eve aşkları hiç tükenmeyen iki vampirdir. Fakat bu ölümsüz ve uzun soluklu aşk Eve’in küçük kız kardeşi Ava tarafından sekteye uğrayacaktır.

Aşk / Her

Spike Jonze’un yönettiği ve Joaquin Phoenix, Amy Adams, Rooney Mara ile Lynn Adrianna’nın oynadığı Aşk (Her), 14 Şubat 2014’de Chantier Films dağıtımıyla Chantier Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



Sezgisel ve kendi doğruları olan özel bir birlikteliğe söz veren yeni, gelişmiş bir işletim sistemi, uzun bir ilişki sonrası kalbi kırılmış olan Theodore’un ilgisini çeker. Sistemin kurulumunu yaparken anlayışlı, hassas, şaşırtıcı şekilde komik ve şaşaalı bir kadın sesi olan “Samantha” ile tanışmaktan çok memnun olur. Theodore’unkilerle birlikte Samantha’nın ihtiyaçları, istekleri büyüdükçe ve bağlantıları sürdükçe arkadaşlıkları, birbirlerine duydukları aşk olarak derinleşir.

Balayı

Koray Baliç’nin yönettiği ve Emre Kılıç, Seda Tosun, Petek Kırboğa ile Dilan Çiçek Deniz’in oynadığı Balayı, 14 Şubat 2014’de Özen Film dağıtımıyla Reis Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Ülkenin en zengin iş adamlarından biri olan Uğur, çok ünlü bir oyuncu olan eşi Gül’ü, sürpriz balayı için Kaleköy’e götürür. Uğur, Gül ile başbaşa kalmak için köylüleri köyden göndermiştir. Balayından bir hafta önce tanışmış ve yıldırım nikâhı ile evlenmiş çift, günler geçtikçe ilişkileri ile ilgili bir hesaplaşmanın içine girerler. Uğur’a göre Gül, dilinin altında bir bakla saklıyor gibidir. Zaman geçtikçe çiftin arasındaki bu gerilimli durum çözülmez ve Uğur bu saklı olanı ortaya çıkardığında kıyamet kopar.

Vampir Akademisi / Vampire Academy

Mark Waters’in yönettiği ve Zoey Deutch, Lucy Fry, Danila Kozlovsky ile Dominic Sherwood’un oynadığı Vampir Akademisi (Vampire Academy), 14 Şubat 2014’de Bir Film dağıtımıyla Calinos Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



Yarı vampir yarı insan olan Rose Hathaway, Aziz Vladimir Akademisi’nde öğrenim gören öğrencilerden biridir. Rosi, acımasız vampir türü Strigoi’leri durdurmakla görevlidir. Yeni dönem eğitim başladığında Rose’un eğitmeni değişir ve akademinin en başarılı eğitmenlerinden biri olan Dimitri ile çalışmaya başlar. Bu değişiklik, hem zalim güçlere karşı verdikleri savaşı hem de imkânsız bir aşkı doğuracaktır.

Sonsuz Aşk / Endless Love

Shana Festi’nin yönettiği ve Alex Pettyfer, Gabriella Wilde, Robert Patrick, Bruce Greenwood, Rhys Wakefield, Dayo Okeniyi ile Emma Rigby oynadığı Sonsuz Aşk (Endless Love), 14 Şubat 2014’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



Genç bir kadın olan Jade, sorunlu bir geçmişi olan David’den etkilenir. David de ona sırılsıklam aşık olur. İlişkileri Jade’in babasının kızını David’den uzaklaştırma çabalarıyla çatışır. Bu arada annesi, ilişkilerinin gelişmesini teşvik etmektedir ve babasını uyarır. Unutulmaz yaz mevsimi boyunca iki genç aşık mantığa meydan okuyacak ve güçlü tutkularının geleceklerine birlikte karar vermesini sağlayacaklardır.

CİNERADAR köşesi sinema-TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. / Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.