Gündem
14 Nis 2012 16:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:32

"SESSİZLİK PROTESTOSUNDAYIM!" ZARAKOLU'NDAN AÇIKLAMA!

Zarakolu, tahliye olduktan sonra sessizliğini yazılı bir açıklamayla bozdu.

KCK davası kapsamında 5 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan yayıncı Ragıp Zarakolu, tahliye olduktan sonra sessizliğini yazılı bir açıklamayla bozdu.

“Her türlü konuşma, var olan anormal durumu normalleştirmeye hizmet edecektir. Benim bırakılmam, var olan hukuksuzluğu asla düzeltmiyor. Ayrıca beni rehin almayı amaçlıyor. Bu yasalar yürürlükte olduğu sürece, düşünce özgürlüğü sadece bir yalandan ibaret kalacaktır” diyen Zarakolu yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“Benim ve diğer birçok masum insanın haksız tutukluluklarına olanak sağlayan TMY ve TCY 301 gibi maddeler yürürlükte olduğu sürece medyaya konuşmayacağım. Var olan duruma karşı ‘sessizlik’ protestosunda bulunacağım. Her türlü konuşma, var olan anormal durumu normalleştirmeye hizmet edecektir. Sanki bir hata giderilmiş gibi olacaktır. Benim bırakılmam, var olan hukuksuzluğu asla düzeltmiyor. Ayrıca beni rehin almayı amaçlıyor. Bu yasalar yürürlükte olduğu sürece, düşünce özgürlüğü sadece bir yalandan ibaret kalacaktır.”