Kültür Sanat
01 Şub 2024 10:45 Son Güncelleme: 01 Şub 2024 10:56

Ses getirecek bir kitap: DENİZ’in Gidişi KEMAL’in Gelişi! CHP üzerinden Türkiye’ye operasyon…

Gazeteci Şenol Ateş’in kaleme aldığı “DENİZ’in Gidişi KEMAL’in Gelişi-CHP Üzerinden Türkiye’ye Operasyon”, 5 Şubat’ta okuyucuyla buluşacak. Kitapta, yakın tarihin en önemli olaylarından biri olan ‘Deniz Baykal’a kaset komplosu’nun perde arkası anlatılıyor.

Gazeteci Şenol Ateş’in kaleme aldığı kitapta, Deniz Baykal’ın nasıl istifa ettirildiği, Baykal’ı içeride ve dışarıda istemeyen güçlerin iş birliği , komplonun perde arkası ortaya konuluyor. Kurulan kumpaslar, atılan iftiralar, söylenen yalanlar… Diğer taraftan da Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanlığı’na nasıl hazırlandığı ve getirildiği işleniyor. ABD’nin rolü sorgulanıyor, ABD’nin Baykal’dan intikam almasının ardındaki gerçekler masaya yatırılıyor.

Gazeteci Şenol Ateş, çalışması ile ilgili şunları söyledi:

“Tarihe not bırakmak için yazılmış, kaynak niteliğinde bir çalışma oldu. Yarım bilinenlerin yanı sıra hiç bilinmeyen gerçekleri de gözler önüne sermek istedim. Türkiye’de sadece iktidarlar kurgulanmıyor, muhalefet de denetim altına alınıyor. Ön yargıların ve kırgınlıkların, kişisel kızgınlıkların kısa bir süre de olsa kenara bırakılarak okunmasını umuyorum.”

 

Çalışmanın yıllara dayandığını anlatan Ateş, “Komplonun tek hedefi Baykal mıydı, O’nun istifası sıradan bir olay olarak görülebilir mi? 100 yıldır Türkiye’den intikam almaya çalışan, bu coğrafya ile ilgili özel planları olan başta ABD olmak üzere Emperyal güçlerin bu kurgunun arkasındaki rolü ne ve yerli iş birlikçileri kim? Baykal kasedin yayınlanacağını biliyor muydu, tehdit edilmiş miydi? CHP üzerinden Türkiye’ye nasıl operasyon yapıldı? Daha onlarca sorunun yanıtını aradık, bulduk.” dedi.

 

ŞENOL ATEŞ KİMDİR?

1964 yılında Alanya'da dünyaya geldi. İlkokulu Alanya'da bitirdi. Ortaokulu ve lise 1-2'yi Antalya lisesinde, üçüncü sınıfı da, 12 Eylül darbesinin hemen ardından Antalya'daki parasız yatılı okul kapatıldığı için İzmir Atatürk Lisesi'nde okudu ve buradan mezun oldu. Üniversite öğrenimini ise o zamanki adıyla, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Basın Yayın Yüksek Okulu, Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü'nde yaptı.

Okulu bitirince 1988 yılında Güneş Gazetesi'nde mesleğe başladı. Çok tanınmamış bazı kuruluşların yanı sıra Ulusal Basın Ajansı (UBA), Panorama ve YÖN Dergileri, Meydan Gazetesi, TGRT (Parlamento muhabirliği-istihbarat şefliği ve kısa sür haber müdürlüğü) ve Sabah Gazetesi’nde (Parlamento ve CHP muhabirliği) çalıştı. Sabah Gazetesi'nden atıldıktan sonra 2011 yılında erkenden emekli oldu. 2013-2015 yılları arasında da Halk TV Ankara Bürosunda Haber Müdürü olarak görev yaptı.

Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) üyesi. Son dönemde dört emekli gazeteci olarak aylık YakınPlan GAZETE'yi çıkardı. 11 ayın sonunda parasal sıkıntı nedeniyle yayını sonlandırdı.