Gündem
06 Ara 2013 11:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:47

Sertel: Gerçekler yerine börtü – böcek haberciliği isteniyor

TGF Genel Başkanı Atilla Sertel, Başbakanlık, MİT ve MGK'nın Taraf gazetesi ve muhabiri Mehmet Baransu hakkında suç duyurusunda bulunmasını eleştirdi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel, Başbakanlık, MGK ve MİT’in Taraf gazetesi ve muhabiri Mehmet Baransu hakkında suç duyurusunda bulunmasını eleştirerek, “Bu olayla birlikte en yüksek makamlar aracılığıyla basın özgürlüğüne ağır bir darbe daha vurulmuştur. Asıl amaç; gazeteciler arasına yeni bir korku daha salmak, gerçeklerin görmezden gelinerek suya sabuna dokunmayan börtü-böcek haberlerinin yapılmasını istemektir” dedi.
Halkın haber alma hakkı için çalışan gazetecilerin, halka karşı sorumluluğunun, başta işverenine ve kamu otoritelerine karşı olmak üzere, öteki tüm sorumluluklardan önce geldiğini hatırlatan TGF Genel Başkanı Atilla Sertel, şöyle dedi:
“Taraf gazetesi muhabiri Mehmet Baransu’nun yaptığı ‘bavul gazeteciliği’ni her ne kadar uygun bulmasak da kamuoyuna yansıyan iddialar haberciliktir. Ve bu doğrultuda değerlendirilmelidir. Başbakanlık, MGK ve MİT’in bu haberler hakkında suç duyurusunda bulunması ise tam anlamıyla basın özgürlüğüne darbedir. Yapılan suç duyurusunun temelinde; gazeteciler arasına yeni bir korku daha salmak, gazetecilerin ve dolayısıyla toplumun gerçekleri öğrenmesinin önüne geçmek, bunun yerine suya sabuna dokunmayan börtü-böcek ve magazinsel haberlerin yapılmasını istemek vardır. Bu anlayış bizim mesleğimizle taban tabana zıttır.”