Gündem
14 Mar 2010 22:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:09

SERTAP ERENER VE RİOLU KIZLAR RTÜK'ÜN ELİNDEN ZOR KURTULDU!

RTÜK, Sertab Erener ve Altay'ın iki ayrı klibine, erotik görüntüler ve bikinili kızlar nedeniyle ceza istedi. Ancak oy çokluğu ile cezaya gerek görülmedi. Başkanvekili ise, ''Cinsel tahrik var'' dedi.

Ünlü sanatçı ve Eurovision şarkı yarışması birincisi Sertap Erener, RTÜK’ten ceza almaktan zor kurtuldu. RTÜK, Sertap Erener ve sanatçı Altay’ın iki ayrı klibinde, erotik görüntüler ve Rio karnavalına katılan bikinili kızların yer alması nedeniyle uyarı cezası vermek istedi. Ancak oy çokluğu ile cezaya gerek görülmedi.
RTÜK’ün son toplantısında  Sertab Erener’in ‘’Açık Adres’’ ve Altay’ın ‘’Sana Bayılıyorum’’ şarkılarının klipleri değerlendirildi. Toplantı sonucu, NR-1 TV ile Kral TV’ye bu kliplerden dolayı cezaya gerek görülmedi.

‘’CİNSEL TAHRİK VAR’’
Ancak RTÜK Başkanvekili İlhan Yerlikaya, kliplerin ‘’ Çocuk ve gençlerin fiziksel, ruhsal ve ahlaki gelişimini zedeleyecek türden olduğunu’’ belirterek ceza istedi. Yerlikaya, Altay’ın klibinde yer alan dansçı kızların, ‘’Çok yakın çekimlerle ve erotik görüntüler eşliğinde defalarca ekrana getirilip, insan bedeninin cinsel tahrik unsuruna indirgendiğini’’ öne sürerek karşı oy kullandı.
Yerlikaya bir süre önce de Show TV’de yayınlanan ‘’Melekler Korusun’’ adlı dizide, sanatçıların elinde bira şişesi göründüğü, Pepsi Max reklamında da Aysun Kayacı’nın ‘‘Şehvetli biçimde öpüştüğü’’ gerekçesiyle ceza istemiş, ancak kurul bu istemleri reddetmişti.

gazeteport