Televizyon
02 Mayıs 2012 16:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:36

SERHAT ULUEREN VE TELEGOL AİLESİNE SUÇ DUYURUSU!

Kanaltürk'te yayınlanan Telegol'un yapımcısı ve yorumcuları hakkında suç duyurusunda bulunuldu!

Kayseri'de bir vatandaş, Kanaltürk'te Telegol programını yapan spor yorumcuları Serhat Ulueren, Erman Toroğlu ve Gökmen Özdenak hakkında, yargıya hakaret ve küçük düşürme iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.
 
Serbest meslekle uğraştığını söyleyen Yaşar Baytın, Kayseri Adliyesi'ne gelerek Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu dilekçesini verdi.
 
Ulueren, Toroğlu ve Özdenak'ın program sırasında yargıya hakaret ettiklerini ve yargıyı küçük düşürdüklerini ifade eden Baytın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu durumdan rahatsız olduğunu bildirdi.
 
Spor yorumcularının hakkında kamu davası açılarak cezalandırılmaları isteğinde bulunduğunu belirten Baytın, şunları söyledi:

''Söz konusu programda, Erman Toroğlu terazinin bir kefesine futbolda şike olaylarıyla ilgili savcıların hazırladığı yaklaşık 250 sayfalık iddianameyi, terazinin diğer kefesine ise domates, salatalık, patlıcan gibi sebzeler koydu. Daha sonra 'İşte bu gördüğünüz patlıcan, domates, iddianameden daha değerli' deyip, yüce yargı ve mensuplarına hakaret etmiştir. Gökmen Özdenak ise iddianameye ilişkin olarak 'Bu kağıtlar biraz daha ince olsa tuvalet kağıdı olur' dedi. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu yapılanlar zoruma gitti. Nasıl olur da, yüce yargı mensuplarının hazırladığı iddianame domatesle, patlıcanla aynı kefeye konur, nasıl tuvalet kağıdına benzetilir, anlamak mümkün değildir. Üstelik RTÜK bu konuda neden sessiz kalmıştır? Bunu da anlayamadım. Söz konusu kişilerin cezalandırılması için kamu davası açılmasını istiyorum.''