Gündem
19 Ara 2012 20:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:31

SERHAT ULUEREN ETİK KURUL'A GİRDİ, SOSYAL MEDYA KARIŞTI!

''Spor Programları Değerlendirme Toplantısı''nın ardından kurulması kararlaştırılan 'etik kurul', tartışma yarattı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Televizyon Yayıncıları Derneği (TVYD) tarafından organize edilen ''Spor Programları Değerlendirme Toplantısı''nın ardından kurulması kararlaştırılan 'etik kurul', tartışma yarattı.

Yeşilköy'deki WOW Airport Hotel'de düzenlenen toplantıya, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, RTÜK Başkanı Davut Dursun, TVYD Başkanı Adem Gürses, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Halil Ünal ile vakıf temsilcileri, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, TFF Merkez Hakem Kurulu (MHK) üyeleri, Türkiye Spor Yazarları Derneği temsilcileri ve televizyon kanallarının spor servisi sorumluları, spor programı yapımcıları ile sunucuları katıldı.

Yapılan toplantıda spor programlarının mevcut durumunu konuşma fırsatı bulduklarını bildiren RTÜK Başkanı Davut Dursun ''Spor programlarının durumu, bu programların yapımına yönelik sıkıntılar ve mevcut programlarda yaşanan olumsuzlukların giderilmesi konusunda yapılabilecekleri konuştuk. Farklı önerilerde bulunanlar oldu. Biz bunları not ettik. En somut sonucu spor programlarının ele alışına ilişkin olarak izlenmesi gereken etik kuralların belirlenmesi oldu. Bu çerçevede bir alt komisyon kurulması ve bu komisyonun çalışarak ortak etik ilkeleri belirlemesi konusunda bir karar çıktı'' diye konuştu.

Dursun, kurumsal ve kişisel üyelerin yer alacağı etik kuralları belirleyecek bir alt komisyon oluşturulacağını aktararak, şöyle konuştu:

''TVYD, RTÜK, TFF, MHK, Spor Genel Müdürlüğü ve TSYD'den birer temsilci, İlker Yasin, Faik Çetiner, Serhat Ulueren ve Mehmet Şeyhoğlu'nun yer alacağı bir komisyon kuruldu. Bu komisyon, spor programlarının sunumu konusunda rahatsızlık oluşturacak konuların izalesiyle ilgili bir takım etik kurallar belirleyecekler. Mevcut yayınlar rahatsızlıklarını olduğunu gibi sürdürürse RTÜK'ün zaten yasadan kaynaklanan yetki ve sorumlulukları var. Bunlar kullanıyoruz, kullanmaya da devam edeceğiz. Komisyonun cezalandırması söz konusu değil. Sadece etik ilkeleri belirleyecek. Onun dışında bir yetkisi olmayacak. Bu ilkelere herkes uyarsa problemlerin azalacağını umuyoruz.''

SERHAT ULUEREN'İN ETİK KURULA GİRMESİ SOSYAL MEDYAYI KARIŞTIRDI 

Serhat Ulueren’in, RTÜK tarafından spor programlarını denetleyecek kurula seçilmesi Twitter’da büyük yankı buldu. Serhat Ulueren ve programındaki hallerini göz önüne alan twitter kullanıcıları bu duruma esprilerle karşılık veriyorlar. işte Twitter’da Serhat Ulueren hakkında yapılan bazı espriler:

Bahadır Sarıgül
@Bahadir_SariquL Serhat Ulueren’in “Spor Programları Denetleme Kurulu”na seçilmesinden sonra Nuri Alço’nun da “Ahlak Masası” ekiplerine katılması bekleniyor.
 
Serhat Uçak
@serhatucak Serhat Ulueren'e spor programi denetletmek, Bin Ladin'i BM baris elcisi yapmak gibi birsey. Rtuk yine uçmuş (!)
 
Ekrem Aktaş
@ekomanhunt2009 Serhat Ulueren'e "Etik nedir?"diye sorun cevap verebilirse,Bikini giyip,Taksim'de eşek gibi anırırım(A. Çakar degilim,söz verdim mi tutarım)
 
Caner Dzhenko Ceylan
@dzhany Yildirim Demiroren TFF baskani,Hulya Avsar sinema festivali juri baskani,Idris Naim bakan oluyorsa Serhat Ulueren de RTUK uyesi olur!
 
tayfun turan
@okumakanlamak Lan yarın bigün master yoda koltuğuna serhat ulueren oturacak. Ondan korkuyorum.
 
POSSA
@uzunlafinposasi Serhat Ulueren'i etik kuruluna seçen irade Hüseyin Üzmez'i de Kadın ve Aileden Sorumlu Bakan olarak atar!
 
Ferdi Carrefour
@FerdiCarrefour Serhat Ulueren spor programlarını denetleyecek kurula seçilmiş.. bu Gargamel'i Şirinler Köyü'ne muhtar yapmak gibi bir şey. fantastik.
 
Ergin Aslan
@erginaslan Serhat Ulueren Spor Programları Denetleme Etik Kuruluna seçilmiş.Tecavüzcü Coşkunun STV'deki Sırlar Kapısı'na danışman olması gibi bir şey!