Polemik & Kulis
11 Şub 2013 23:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:01

SERHAT ALBAYRAK'IN ATV'Sİ ZIRTAPOZ GENÇLİK YETİŞTİRİYOR!

Atv'de yayınlanan Bizim Okul dizisine en sert tepki AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen yazar Fikri Akyüz'den geldi...

AK Partiye yakın kimliği ile  bilinen yazar Fikri Akyüz, twitter’da yazdığı mesajlarla ATV’de yayınlanan “Bizim Okul” dizisine ve Sabah-Atv Genel Müdürü Serhat Albayrak’a sert sözlerle yüklendi.

Zeki Alasya’nın okul müdürü Gestapo Ayfer’i canlandırdığı, Levent Ülgen, Cezmi Baskın ve Cem Davran gibi isimlerin de rol aldığı “Bizim Okul”, öğretmen-öğrenci ilişkilerinin anlatıldığı bir okul-gençlik dizisi. 2 Şubat Cumartesi günü yayınlanan dizi, içeriği ile özellikle eğitimcilerden tepki çekiyor. Geçtiğimiz günlerde Anadolu Eğitim Sen (AES), diziyi RTÜK’e şikayet etti.
Sendika, RTÜK’e yaptığı başvurusunda, dizinin öğretmeni değersizleştiren, öğrenci karşısında karikatürize eden, disiplinsizliği özendiren bir kurguya sahip olduğunu ve öğretmen düşmanlığını ve mesleği itibarsızlaştırdığını belirterek, şunları belirtti: “Başvurumuzla ilgili gelişmeleri takip ederek, sonucu duyuracağız. Benzer yapımlar ve mesleğimize saldırılarda geçimini bu dizilerde rol alarak sağlayan sanatçılara yönelik düşmanca bir tutumuz söz konusu olamaz, muhatabımız genç ve öğrenci nüfusun ergen ilgisini paraya tahvil etmek için öğretmenleri harcayan yapımcı-yayıncılardır. Bu duruşumuz devam edecektir.”

Bizim Okul dizisine ve diziyi yayınlayan ATV’ye en sert tepki ise AK Partili kimliği ile bilinen ve yazar Fikri Akyüz’den geldi. Akyüz, twitter’da yazdığı mesajlarında, “atv’nin "bizim okul" dizisindeki "tiplemeler"le mi bu gençlik "asım’ın nesli" olacak? yasaklamalara elbette karşıyım ama biraz hassasiyet. Tayyip Erdoğan "dindar gençlik" diyor. Serhat Albayrak’ın atv’si "Bizim Okul" isimli diziyle "zırtapoz gençlik yetiştiriyor!” dedi.
Akyüz’ün diziye yönelik eleştirisi bir yana, atv’yi Ahmet Çalık’ın yerine Başbakan’ın damadının abisi ve Sabah-atv’nin Genel Müdürü olan Serhat Albayrak’ınmış gibi göstermesi dikkat çekti.

Fikri Akyüz’ün Serhat Albayrak’ın emriyle Aktüel Dergisi’nden atılmasının ardından başlayan tartışma, son twitlerle farklı bir noktaya taşınmış oldu.

İŞTE O TWİTLER...