Gündem
08 Mar 2022 13:53 Son Güncelleme: 08 Mar 2022 15:55

‘Serenay Sarıkaya’nın ayçiçek yağı videosu olay oldu! O paylaşım sosyal medyayı salladı…

Ukrayna'daki savaş ve zamların ardından ayçiçek yağı fiyatlarının astronomik şekilde artması sosyal medyada başlı başına gündem konusu oldu. Özellikle marketlerde litrelerce yağ stoğu yapmaya çalışan vatandaşların görüntüsü yayılırken, ‘Serenay Sarıkaya'nın ayçiçek yağı videosu bu market kuyruğu görüntülerini gölgede bıraktı ve sosyal medyanın en çok konuşulan konusu oldu.

Sıvı yağlardaki fahiş fiyat artışı son günlerde dikkat çekerken Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaşın krizi daha da derinleştireceği tahmin ediliyor.

Ayçiçek yağı gündemi sürerken Serenay Sarıkaya'nın yüzünün eklendiği bir video sosyal medyada gündem oldu.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Söz konusu videoda, Serenay Sarıkaya yüzü montajlanmış kadın ayçiçek yağını elinde tutarken, arka planda ses olarak Melis Sezen'in 47.Pantene Altın Kelebek Ödül Töreni'nde söylediği 'Bunu tutuyorum çünkü elimde şu an' sözleri duyuluyor.

2021'in aralık ayında düzenlenen 47. Altın Kelebek Ödül Töreni'nde ödül alan Sadakatsiz dizisinin başrol oyuncusu Melis Sezen, konuşmasını yaparken "Bunu tutuyorum çünkü elimde" ifadelerini kullanmış, Sezen'in bu sözleri uzun süre sosyal medyanın gündemindeki yerini korumuştu.

İşte sosyal medyada gündem olan 'Serenay Sarıkaya' montajlı o video...

'DEEPFAKE' NEDİR?

Deepfake, mevcut bir görüntü veya videoda yer alan bir kişinin, yapay sinir ağları kullanarak bir başka kişinin görüntüsü ile değiştirildiği bir medya türü olarak tanımlanıyor. Bu sistemle; bir fotoğraf veya videoda yer alan kişinin yüzü, bir başka birinin yüzü ile değiştirilebiliyor.