Medya
03 Eyl 2013 12:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:37

SERDAR TURGUT'TAN BOMBA SEÇİM KULİSİ! CHP-CEMAAT ORTAK MI ÇALIŞACAK?

Yakaşan seçimler için ittifak arayışları sürerken Serdar Turgut günün en ilginç kulisini paylaştı.

Habertürk yazarı Serdar Turgut yaklaşan seçimler öncesi gündeme gelen ittifak ve güç birliği arayışlarını hatırlattığı yazısında günün en çarpıcı kulisine imza attı.

Gülen Cemaati ile AKP arasındaki çatlağın giderek büyüdüğüne vurgu yapan Serdat Turgut kulislerde dolaşıma giren hayli ilginç bir iddiayı dile getirdi. Gülen Cemaati ile CHP arasında bir ittifakın gündemde olduğunu iddia eden Turgut "Özellikle bugünlerde bu ihtimalin ortaya çıkmaya başladığını söyleyeyim de, gerçekleşirse hem kimse şaşırmasın" dedi. Turgut, cemaatin daha önce Ecevit’in DSP’si ile girdiği dirsek temasını hatırlatarak aynı ihtimalin bu kez CHP üzerinden gündemde olduğunu yazdı.

Turgut "Cemaat, CHP ile çalışır mı?" başlıklı yazısında şöyle dedi:

GÜLEN Cemaati ile AK Parti iktidarı arasında var olduğu söylenen karşıtlıkları, çatışmaları analiz etmeye çalıştığım tüm yazılarımda bu iki grup arasında dine yaklaşım ve ideolojik açıdan ciddi farklar bulunduğunu söylemiştim. Bugün de aynı fikirdeyim. İlk yazıda yazdığım proje de bu ideolojik ve dine yaklaşımlar arasındaki farklılığın bir göstergesidir bence.
Gerçi siyasette bir hafta bile çok uzundur ama bugünkü koşullar değişmedikçe, AK Parti sürpriz bir atak yapmadıkça ben yaklaşan seçim döneminde Gülen Cemaati’nin CHP ile daha yakın çalışmaya başlayacağını sezinliyorum. Bunun bir zamanlar Bülent Ecevit tarafından da denendiğini hatırlarsanız CHP’nin cemaatle ilgili olarak Ecevit modelini devreye sokması ihtimaline şaşırmazsınız. Özellikle bugünlerde bu ihtimalin ortaya çıkmaya başladığını söyleyeyim de, gerçekleşirse hem kimse şaşırmasın hem de olmaması için AK Parti ne yapacaksa bir an önce yapsın.