Gündem
30 Mar 2010 13:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:11

SERDAR TURGUT ROJİN'E HAKARETTEN MAHKEMEDE! TURGUT İFADESİNDE NELER SÖYLEDİ?

Akşam Gazetesi yazarı Serdar Turgut, bir yazısında şarkıcı Rojin'i taciz ettiği ve yayın yolu ile hakaret ettiği suçlamasıyla hakkında açılan davada ifade verdi.

Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın bugünkü duruşmasına katılan Akşam Gazetesi köşe yazarı Serdar Turgut, "Yazdığım bir yazıdan dolayı burada olmak istemezdim." dedi.

Kuzey Irak'tan gelen PKK'lıların Habur'da karşılanma biçimiyle ilgili 24 Ekim'de yazdığı köşe yazısında, "Dağa kaldırıp seks kölesi haline getirirdim." dediği şarkıcı Rojin ile mahkemelik olan Serdar Turgut, Bakırköy Adliyesi'nde ifade verdi.

Duruşmaya şarkıcı Rojin katılmazken, Turgut avukatları ile birlikte hazır bulundu. Mahkemede amacının hakaret etmek olmadığını söyleyen Turgut, duruşma çıkışında yaptığı açıklamada, "Yazdığım yazıdan dolayı burada olmak istemezdim. Yazı yoluyla taciz olduğunu söylüyorlar. Ben de bunun taciz amacının olmadığını kara mizahın içinden bir bölüm alınarak böyle bir şey yapılamayacağını açıkladım." diye konuştu.

"Rojin ile yazıdan sonra bir konuşmanız oldu mu?" şeklindeki soru üzerine Turgut, "Ben kendi adıma özür diledim. Ama kabul edilmedi. Görülüyor ki üzülmüş. Ben sürece destek vermek için yazılar yazıyorum. Hassas konularda mizah yazmam. Böyle şeyler yazarken daha dikkatli olacağım." ifadelerini kullandı.

Rojin'in avukatı da duruşma çıkışında Serdar Turgut'un suçunu kabul ettiğini, hukuki sürecin devam edeceğini belirtti.