Medya
31 Mar 2012 14:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:29

SERDAR TURGUT POLİS ŞİDDETİNE DESTEK VERDİ!

Serdar Turgut polise tam destek verdiği yazısında Ankara'daki KESK eylemcilerini suçladı, işçi değil militan olduklarını ileri sürdü...

Habertürk yazarı Serdar Turgut günün en şaşırtıcı yazılarından biriyle gündemde. Ankara'daki KESK eyleminde uygulanan polis şiddetine gelen tepkileri eleştiren Turgut M. Ali Birand'ı hedef aldı. Birand, Kanal D anahaberde polisin göstericilere uyguladığı şiddetin aşırı ve haksız olduğunu belirterek kolluk kuvvetlerini eleştirmişti.

Polisin kitleye şiddet uygulamakta haklı olduğunu savunan Serdar Turgut "dünyanın neresinde polis izinsiz bir gösteriye müsade eder?" diye sordu. Birand'ı ve polisi eleştiren liberalleri topa tutan Serdar Turgut polise tam destek verdiği yazısında Ankara'daki KESK eylemcilerini suçladı, işçi değil militan olduklarını ileri sürdü...

BİRAZ AYIP OLDU BİRAND

Polisin kalabalıklara yaptığı her müdahalenin mutlaka haksız olması gerektiği yolunda bir ideoloji özellikle medyaya hâkim. Bunun prototipini Mehmet Ali Birand oluşturuyor. Diğerleri de aynılar aslında ama Birand, polise yüklenmeyi biraz abartıyor.

Neyi neden protesto ettikleri belli olmayan KESK gösterilerinin gecesinde Birand, bu kişilere müdahale eden polise yüklendikçe yüklendi. Sanki karşılarında gösteri izinlerini düzgünce almış ve sadece masum protestoda bulunmak isteyen bir kalabalık varmış da polis onlara durup dururken kaba davranarak haksızlık etmiş gibi tavırlar alarak konuştukça konuştu Birand.
Başta şunu bilelim; bazı kalabalıklar orada sadece polisi provoke etmek için vardırlar. Polisi provoke edeceksin ki onlar kaba kuvvete başvursunlar ve sen de sonra bunu polise ve rejime karşı kullan. Birand o gece öyle yayın yaparak aynen provokatörlerin oyununa düştü.

BU TÜR PROVAKASYONLAR DEVRİMCİLERİN STRATEJİSİDİR

Ben eskiden Dev-Genç sempatizanıydım, böylesine oyunları iyi bilirim. Bu tür provokasyonların bir devrimci strateji olduğunu bilmelisiniz.

O gün KESK için toplanan kalabalıkta bence işçi fazla yoktu, varsa bile azınlıktaydılar. Çoğunluğu ise 1970'lerin nostaljisini yaşamak isteyen çakma devrimciler oluşturuyordu. Aralarında Ertuğrul Kürkçü'nün de bulunması onlara otantik bir hava sağladı, nostaljilerini iyi yaşamalarına imkân verdi ama o kadar.

DÜNYANIN NERESİNDE POLİS İZİNSİZ GÖSTERİYE MÜSADE EDER?

O gösteri izinsizdi, bu dünyada hiçbir ülkenin polisi, bir şehrin izinsiz olarak işgal edilmesine, gündelik yaşamına darbe vurulmasına izin vermezdi.
Buradaki polisin kaba gücünden şikâyet edenler, başta Mehmet Ali Birand olmak üzere bir Almanya'ya gidip baksınlar, buna benzer durumlarda polis oralarda ne yapıyor bir öğrensinler bakalım. İlk önce kırılan bacakların, kafaların miktarını sayarlar, sonra da iyi bir ders almış olarak geri dönerler.
İzinsiz gösteride yüzü maskeli, eli sapanlı insanlar Meclis'e yürüyeceklermiş ve polis buna müdahale etmeyecekmiş. Mantık bunun neresinde Allah aşkına. Bir de polisin gaz sıkması eleştiriliyor.

POLİSİN GAZ SIKMASI BENCE ZARARSIZDIR

Gaz bu gibi durumlarda kullanılacak silah olarak bence en zararsızıdır. Onun yerine kullanılacak her silah öldürücü ya da ağır yaralayıcı olabilirdi.
Haberciler dünyanın her yerinde olduğu üzere ülkemizde de liberal tavırlılar. Ancak polise iğneyi batırırken kendimize de çuvaldızı batırmalıyız.

ANKARA'DAKİLER MİLİTAN İSTANBUL'DAKİLER MEDENİYDİ

Birand ayrıca "İstanbul'daki gösteride neden hiç olay çıkmadı?" diye soruyor ve cevabı da "Polis müdahale etmedi de ondan" diye veriyor.

Yanlış, Mehmet Ali Birand'ın bakışı tamamen yanlış. İstanbul'da olay çıkmadı; çünkü orada toplanan kalabalık medeni öğretmenlerden oluşuyordu ve onların gösteri yapmak için gerçek nedenleri olabilirdi. Nitekim geldiler, diyeceklerini dediler ve dağıldılar. Onlar da neyi protesto ettiğini dahi bilmeyen KESK'çiler gibi militan olsalardı, polis onlara da müdahale ederdi, bu defa gerek kalmadı.