Televizyon
23 Kas 2013 10:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:46

Serdar Ortaç' ilk kez Ahmet Kaya şarkısı söyledi!

Olaylı MGD gecesinin baş aktörlerinden Serdar Ortaç, canlı yayında Ahmet Kaya şarkısı söyledi.. VİDEO

Beyaz TV'de yayınlanan 'Dinamit'in ‘Ahmet Kaya Özel Yayını' programının telefon konuğu Ünlü Sanatçı Serdar Ortaç oldu.
 
Ortaç 1999 yılındaki Magazin Gazetecileri Derneği ödül töreninde Ahmet Kaya'ya yönelik saldırıyı tetiklediği gerekçesiyle suçlanan Serdar Ortaç, telefonla bağlandığı ‘Dinamit' programında MGD gecesini ve Ahmet Kaya'ya yapılan saldırıyı anlattı. 
 
Haftaya Cuma akşamı ‘Dinamit' programına katılmak istediğini ve her şeyi programda anlatacağını belirten Serdar Ortaç, “Asker kaçağı olarak 6 ay hapis yatmıştım. Mamak cezaevinde yan koğuşlarımda bir sürü Kürt vardı. Yeni öğrendim daha anneannem Urfa Siverekliymiş aradı bana ben Urfalıyım sen nasıl böyle bir şeylere alet olursun. Neyse orada Kürtler vardı yan koğuşta. Sürekli Ahmet Kaya şarkıları gelirdi. Sürekli söylerdik. Hatta Ahmet Kaya'nın şarkılarını söylerken birde onun Kürtçesini öğretirlerdi bana. Bende bilmediğim halde Kürtçeyi öğrenmeye filan çalışırdım. “ dedi
 
KÜRTÇE ŞARKI ÇEVİRDİ
 
Bir albümünde Kürtçe'den Türkçe'ye çevirdiği bir şarkı olduğunu belirten Serdar Ortaç, şarkının Kürtçesi ve Türkçe'ye çevrilmiş halinden bir kısım okudu. Latif Şimşek'in isteği üzerine Ahmet Kaya'nın ‘Kafama Sıkar Giderim' isimli şarkısını da seslendiren Serdar Ortaç'a takıldığı kısımlarda Latif Şimşek de eşlik etti.

İŞTE O ŞARKI : VİDEO
 
AHMET KAYA'DAN ÖZÜR DİLEMEK İSTEDİM AMA TELEFONLARIMA ÇIKMADI
 
Ortaç “Bugün olsa asla böyle bir şey olmaz. Yeni özür dilemeye de başlamadım. Sayın Başbakan bu konuyu açmadan 12 sene önce rahmetli daha vefat etmeden kendisine ve eşine kerelerce ulaşmaya çalıştım. Tabi doğal olarak kabul etmediler. Belki de ben ulaşamadım. Bir aralar aranjörü vardı Osman İşmen onu arayıp ona da özür dilemek istedim ona da ulaşamadım. Herhalde telefona çıkmak istemediler. Bende Ahmet Kaya olsam empati kursam bende çıkmam. Telefonuma çıkmamakla yüzde yüz haklıdır. Ben kendimi seyrettiğim zaman tiksiniyorum." diye konuştu.