Kültür Sanat
26 Nis 2021 14:32 Son Güncelleme: 26 Nis 2021 14:58

Serdar Gökhan'ın yeni projesi belli oldu!

Karabağ'dan Ermenistan'a geçerek tarih yazan asker Mübariz İbrahimov'un hayat hikayesi sinema filmi oluyor. Ünlü oyuncu Serdar Gökhan, filmde kahraman asker Mübariz İbrahimov'un babasını canlandıracak.

Türkiye- Azerbaycan ortak yapımı, gerçek kahramanlık hikayesi beyaz perdeye hazırlanıyor. Azerbaycan'ın Milli kahramanı Mübariz İbrahimov'un hayatını ele alacak 'Mübariz' filminin oyuncu kadrosunda usta oyuncu Serdar Gökhan da var.


 
Aynı anda 15 dilde tüm dünyada gösterime girecek olan bu kahramanlık hikayesinde, Serdar Gökhan Mübariz'in babasını canlandıracak.

Usta oyuncu Gökhan, son olarak Diriliş Ertuğrul'da 'Süleyman Şah' olarak rol almıştı.

ÇEKİMLERE ONAY VERİLDİ

Çekimleri Azerbaycan ve Türkiye'de yapılan film için Kültür ve Turizm Bakanlığı onay verdi.

İşte filmden ilk teaser:

LİDERLER GALAYA DAVET EDİLECEK
 
Pandemi süresince yaşanan kısıtlamalar ve önlemler çerçevesinde yapılacak film tamamlandığında, Recep Tayyip Erdoğan ve İlham Aliyev'in de galaya davet edilmesi bekleniyor.

MÜBARİZ İBRAHİMOV KİMDİR?

Mübariz İbrahimov, 7 Şubat 1988'de Aliabad'da doğdu. 1994 yılında Aliabad köyü Şehit M. Piriyev İlkokulu'nda başlayıp 2005 yılında lise öğretimini tamamladı. Askerliğini, Azerbaycan İçişleri Bakanlığı'na bağlı Özel Kuvvetler Birliğinde 2007 yılında Çavuş rütbesiyle tamamladı. Bir müddet sivil olarak çalışan İbrahimov, 2009 yılının ağustos ayında Astsubay Çavuş oldu. Mübariz İbrahimov, 19 Haziran 2010 tarihinde gece saat 23.30 civarında kimseye haber vermeden, sadece "Şehit olursam üzülmeyin. Vatan sağ olsun." diye bir mektup bırakarak tek başına mayın döşeli sınırı aşarak, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin bulunduğu karakola baskın düzenledi.

45 Ermeni asker ve subayını öldürdü. Ermeni destek kuvvetleri ile 5 saat çarpıştı ve sabaha karşı şehit oldu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin Astsubay Çavuşu Mübariz Ağakerim oğlu İbrahimov'a "Azerbaycan'ın Milli Kahramanı" unvanının verilmesi hakkında kararını onayladı.