Medya
10 Eyl 2020 23:29 Son Güncelleme: 10 Eyl 2020 23:33

Serdar Bilgili, ortaklarını dava etti

ABD’de peş peşe yaptığı gayrimenkul alımları ile adından dünya çapında söz ettiren iş insanı Serdar Bilgili, yurt dışındaki ortaklarıyla davalık oldu. Dünya yazarı Kerim Ülker, detayları köşesinde yazdı.

İş insanı Serdar Bilgili, ABD’de peş peşe yaptığı gayrimenkul alımları ile dikkatleri üzerine çekmişti. Bilgili, ortaklarıyla davalık oldu.

Dünya yazarı Kerim Ülker, detayları köşesinde yazdı. İşte Ülker'in bugünkü yazısı:

Serdar Bilgili, ortaklarını dava etti

İş insanı Serdar Bilgili, ABD’de peş peşe yaptığı gayrimenkul alımları ile adından dünya çapında söz ettiriyor. ABD’li emlak kralı Michael Shvo ve Alman finans devi Deutsche Finance ile ortaklık yapan Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili, küresel ekonominin merkezi ABD’nin farklı bölgelerinde dünyaca ünlü yapıları bünyesine katıyor, bu yapılara yeni projeler ekliyor. 2018’de kurulan ABD’deki bu ortaklığın portföyündeki alım ve projelerin toplam bedeli 3.5 milyar doları aştı. Bilgili ile ortakları arasında yürüyen iyi ilişkiler bir süre sonra bozuldu. Anlaşmazlığa düşen ortaklar mahkemelik oldu. 27 Temmuz’da ilk kez DÜNYA’nın duyurduğu haberin ayrıntılarını sizlerle paylaşmak isterim.

Bilindiği üzere Serdar Bilgili’nin aracılığı ile bir araya getirilen Michael Shvo ve Deutsche Finance yönetiminin ortak projeleri arasında; New York’taki 685 Fifth Avenue Mandarin Oriental Residences, 711 Fifth Avenue, 530 Broadway Avenue binaları, Miami Beach’teki tarihi Raleigh, South Seas ve Richmond otelleri ile Los Angeles Beverly Hills’teki 9200 Wilshire projesi bulunuyor. Yapılan yatırımlarda yönetici ortak rolünü Michael Shvo ve Deutsche Finance ile paylaşan Serdar Bilgili, Michael Shvo’nun ortaklık adına yapıldığı iddia edilen lüks harcamaların kontrolü konusunda Michael Shvo ile anlaşmazlığa düştü. Daha önceki yıllar da ABD’de ciddi vergi suçları işleyip ceza aldığı bilinen Michael Shvo hakkında, Bilgili yargıya gitme kararı aldı.

Yazının devamını okumak için tıklayın