Televizyon
12 Eyl 2012 17:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:08

SERDAR AKİNAN AKŞAM GAZETESİ'NDEN NEDEN GÖNDERİLDİ? (MEDYARADAR- ÖZEL)

Veyis Ateş'in sunduğu Son Baskı programının bugünkü konuğu, Gazeteci Serdar Akinan oldu.

TVNET’te yayınlanan Veyis Ateş’in sunduğu Son Baskı programının bugünkü konuğu, Gazeteci Serdar Akinan oldu.
 
Akinan, Akşam Gazetesi’nden ayrılma sebebini ve hakkında çıkan; PKK yanlısı, Kürt Milliyetçisi ve Şebbihacı iddialarını yanıtladı.
 
V.Ateş:Hiç soruyu sona saklamadan başlayayım.  Serdar Akinan hükümet baskısıyla mı Akşam gazetesindeki görevinden ayrıldı?
 
HAYMATLOS ANARŞİST SİYASİ GÖRÜŞLÜ BİR GAZETECİYİM
 
Vallahi son dönemde bir gazeteci olarak bu tür sorulara bir tek şekilde cevap verebiliyorum. Paşalarla konuştuğumda, belgesel yaptığımda ulusalcı birkaç yıl önce Esad ile başbaşa röportaj yaptığımda Baasçı, Kandli’e gittiğimde PKK yanlısı, Barzani ile konuştuğumda Kürt Milliyetçisi… Bana sorarsan ben vicdanı haymatlos anarşist siyasi görüşlü bir gazeteciyim.

İŞTE O AÇIKLAMALAR : VİDEO
 
V:ATEŞ:Şu programda itiraf et. Herkes rahatlasın; Sen hangisisin?
 
ŞUCU BUCU OLDUĞUM YÖNÜNDE YAFTALANIYORUM
 
Gazeteciyim. Hakikaten. Ne diyebilirim ki. 25 yıldır bu işi yapıyorum. Son birkaç yıl içinde sahneye çıkmış birileri tarafından yaftalamıyorum. Türkiye’nin bence akıl kırılması, akıl tutulması, vicdani kırılması…
 
Peki, Akşam Gazetesi ile yollarını ayırman bu yaftalamanın sonucu mu?
 
Yani özel olarak böyle diyemiyorum. Mesela Nagehan örneği de var. Nagehan aynı gazetede köşe yazdığım biri.
 
Böyle denilmesin diye Nagehan ile yollar ayrılmış olabilir mi?
 
AKŞAM GAZETESİ’NİN RAHATSIZ EDEN KALEMLERDEN BİRİYDİM
 
Ama yani komplo bu. Yani ben gazeteyi hakikaten bilen biriyim.  Yöneticilik yapmış  biriyim. Her zeminde. Elbette hükümetin hoşlanmadığı ve hükümetin pek de rahatsız edici bir politikayı izlemeyen bir gazete Akşam gazetesi. Orada rahatsız eden kalemlerden biri de bendim elbette. O kararın içinde bir parça etkisi var mıdır? Şüphesiz vardır. Ama “karar budur, bundan dolayı işime son verildi” diyemem. Çünkü gazete ile de konuştum. İsmaille de konuştum. Böyle bir kararı bizde zaten siyasi baskı sonucu aldık demezler zaten. Ben de yıllarca yöneticilik yaptım. Bende onlarca insanın işine son vermek zorunda kaldım.
 
SİYASİ KARAR DEMEK, VİCDANA İZANA SIĞMAZ
 
Bir de şunu söyleyeyim. Hakikaten ekonomik olarak gazetenin durumu, tirajlar ortada reklamlar ortada. Ciddi sıkıntı yaşıyor. Aylardır maaş ödeyemiyor, gecikmeli maaş ödüyor. Yani bu tablo buradayken hayır siyasi karar demek veya sadece siyasi karar demek, vicdana izana sığmaz diyorum.
 
Tamam, içeriyi sen biliyorsun. Daha doğrusu medyayı biliyorsun. Sayın Başbakan’ın Myanmar’da, Dış İşleri’nde ne işi var? Sen buna benzer bir soru yazmıştın heralde. Tam sonrasından denk gelmesi. “evet işte bak Serdar hükümeti yazdı”
 
O YAZIM ÇOK RAHATSIZ ETTİ AMA HAKİKAT BU
 
O yazı özetle Suriye’de  bu kadar işin içine karışırsanız ve küresel oyunda da çok sağlam duran bir yönetimin Rusya ve Çin’den dolayı PKK sorunu da artar. Önümüzdeki fotoğraf karesini çok da yadırgamamak gerekiyor gibi bir yazıydı. O çok rahatsız etti biliyorum ama hakikat orada.

MEDYARADAR- ÖZEL