Ekonomi
07 Eyl 2023 21:47 Son Güncelleme: 07 Eyl 2023 21:48

Serbest piyasada fındık fiyatları uçuşa geçti

Fındıkta piyasayı allak bullak eden Ferrero açıkladığı fındık alım fiyatı sonrası ortalık karıştı. Serbest piyasa fındık fiyatları çok merak ediliyordu. Fındık fiyatları kademe şekilde yükselişe geçti.

Fındık fiyatı 2023 eylül ayı itibariyle yine gündemdeki sıcaklığını koruyor. Fındık alım fiyatı sonrası Ferrero’nun açıklamaları serbest piyasa fındık fiyatları tarafında durgunluğa neden olmadı. Küresel firma Ferrero yine geçen yıl olduğu TMO altında fındık alım fiyatı verdi. Geçtiğimiz ay Giresun kalite için kilogram başına 84 lira, levant kalite için kilogram başına 82 lira 50 kuruş vermişti.

FERRERO FINDIK ALIM FİYATI PİYASAYI KARIŞTIRDI

Ferrero’da bekleyişin ardından kabuklu fındık alım fiyatını 80 TL’den duyurdu. Ferrero’nun alım fiyatı sonrası serbest piyasa fındık fiyatları için düşüş ve durgunlaşma endişesi vardı. Fakat son gelen haber bu endişeleri bir nebze rahatlattı çünkü rekoltenin beklenenden düşük olacağı öngörüleri, serbest piyasa fındık fiyatları için her geçen gün artmasına neden oldu.

SERBEST PİYASA FINDIK FİYATI 120 LİRAYI GÖRDÜ

Ordu’da serbest piyasa fındık fiyatları 80 TL seviyesine yükselerek işlem görüyor.

Ordu'da bazı fındık tüccarları ile manavlar, fındığı 3-4 ay vadeli olarak 120 TL’den satın aldı. Böylece serbest piyasa fındık fiyatları üzerinde işlemler gerçekleşti.

ACİL İHTİYACINIZ YOKSA FINDIĞINIZI SATMAYIN

Fatsa Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu da Ferrero fındık alım fiyatı için tepki gösterdi. Serbest piyasa fındık fiyatları için üreticileri çağrılar sürüyor. Piyasada, ziraat odaları başkanlarının ve uzmanların uyarılarını dikkate alın deniliyor. Acil ihtiyacınız yoksa fındığınızı acele ile satmayın ve emanete vermeyin.

ETİKETLER
#fındık #fiyat #ordu