Magazin
18 Şub 2013 16:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:02

SERAY SEVER'İN 18 SİTEYİ KAPATTIRMA OYUNU MAHKEMEDEN DÖNDÜ

Oyuncu Seray Sever, Sevgili Karım dizisindeki bir kare fotoğrafı nedeniyle 18 siteyi kapattırmaya kalktı.

Oyuncu Seray Sever TürkMax kanalında yayınlanan 'Sevgili Karım' adlı dizideki bir sahnesi internet medyasına düşünce çok kızdı.

Milyonlarca kişinin izlediği o sahnede Seray Sever yerde uzanmış yatarken rol arkadaşı Hakan Yılmaz onu yanağından öpüyor.

SİTELERE DAVA AÇTI

Seray Sever diziden alınan o fotoğrafı aylar sonra mahkemeye taşıyarak haber sitelerinden kaldırtmak istedi. Mahkeme Sever'in isteği üzerine söz konusu haberin sitelerin içeriğinden çıkarılmasına karar verdi.

Karar sitelere yollanacağına servis sağlayıcılara gidince haberler yayından kalkmadı. Bunun üzerine avukatı yazıya "siteler kapatılsın" cümlesini ekletti ve bu şekilde servis sağlayıcı kurumlara yollandı. Ön talep kısmında "kapatılsın" yazısını gören servis sağlayıcı, ekte yer alan 'içeriklerin çıkarılmasına yönelik" asıl mahkeme kararını dikkate almayınca dün geceden itibaren 18 siteye bu servis sağlayıcı üzerinden erişim kesildi.

İMD DEVREYE GİRDİ

SüperOnline'nın skandal uygulaması ile avukatın uyanıklığını siteler kapanınca devreye giren İnternet Medyası Derneği ortaya çıkardı. Mahkeme başkanı sitelere erişimin kapandığını duyunca şaşkına dönerek 'biz içerik çıkarılsın kararı almıştık' diyerek hemen düzeltme yazısı çıkarttırdı. Bu yazıyla birlikte 18 site yeniden erişime açıldı..