Spor
29 Mar 2024 08:45 Son Güncelleme: 29 Mar 2024 08:47

Şenes Erzik'ten çarpıcı iddia: VAR kayıtlarını Hugh Dallas sızdırmış olabilir!

TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, “VAR kayıtlarının sızdırılması ilginç bir konu. Bunu kimin yaptığı konuşuluyor. Bence başlarındaki kişiye, Hugh Dallas’a soracaksınız bunu. O sızdırmış olabilir” ifadelerini kullandı.

MHK Eğitimcisi Hugh Dallas'ın Trendyol Süper Lig'in 27. haftasının ardından hakemlerle çevrim içi yaptığı değerlendirme toplantısının Galatasaray-Bitexen Antalyaspor müsabakasıyla ilgili olan bölümü, sosyal medyada bir hesap tarafından sızdırıldı. TFF, yaşanan tartışmaların ardından toplantının tamamını yayımladı. Futbol Federasyonu, kamuya kapalı ve kurum içi yapılan bu toplantının görüntüsünü izinsiz yayınlamanın hukuken suç olduğunu belirterek konuyla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.

UEFA ve FIFA’da uzun yıllar görev yapan ve TFF'nin Onursal başkanı olan Şenes Erzik, gündemdeki olayları değerlendirdi. Milliyet'ten Cemal Ersen'in sorularını yanıtlayan Erzik, şunları söyledi:

"Neden diye soracağımız makam şu andaki yöneticiler olmalı"
"Üzgünüm ama bugünleri yıllar öncesinde görmüş ve kitabımda “vay vay vay” demiştim. Haklı çıktığım için mutlu değilim. Bir hakemin dayak yemesi ne demektir ya? Demek birileri önceden plan yapmış, ancak yetkili kurumlar bunu ön görememiş, önlem alamamış. Baksanıza duruma, hakem konuşmayan kimse var mı? Hakemlik bambaşka bir iş. Onları yönetmek ise çok daha farklı meziyetler gerektirir. Geldiğimiz nokta filan yok. Geçmişte ne isimler vardı hakemlikte. Aralarında kötüleri de vardı, ben onlara berduş derdim. Zaman içinde kaybolup gittiler. Ama bugün bakıyorum, geçmişin o kalitesi yok maalesef. Neden diye soracağımız makam şu andaki yöneticiler olmalı.

"Hugh Dallas sızdırmış olabilir"
VAR kayıtlarının sızdırılması ilginç bir konu. Bunu kimin yaptığı konuşuluyor. Bence başlarındaki kişiye, Hugh Dallas’a soracaksınız bunu. O sızdırmış olabilir. Benim UEFA’da görev yaptığım dönemde hakemimdi. Tanırım az çok. Bazı hatalarını görmüştüm. Sıkılınca yüzü kızarır. Yayınlanan VAR konuşmalarını dinliyorum, prosedürün dışına çıkılmış. Geçen dönemde Jaap Uilenberg vardı ülkemizde. Düzgün bir adamdı, neden gönderdiler bilmiyorum. Hakeme bak diyorlar, ben de öğretmenlerine bak diyorum. Sadece Hugh Dallas’a değil, Federasyona ve MHK’ye de bakmak gerek. At sahibine göre kişner.

"TFF başkanı da MHK başkanı da bilmiyor, anlamıyor"
Yabancı gözlemciden sonra yabancı hakem getirme konusu gündemde. Bana göre yapamazlar. Bunu yaparlarsa gittin demektir. Hepsine ‘güle güle’ derim. O ne demek, yabancı hakem ne demek? Sadece bizim hakemler mi suçlu? Zaten kendileri gidecek. Yani Futbol Federasyonu. Yaşananlar ayyuka çıktı. Bütün dünya gördü. Çıkmış yetti artık diyor. TFF başkanı da MHK başkanı da bilmiyor, anlamıyor."

"Ligden çekilme diye bir şey yok"
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un önceki akşam verdiği iftar yemeğine de katılan Erzik izlenimlerini şöyle aktardı:

"Kanaatim 2 Nisan’daki olağanüstü genel kurula herkes gelecek, gerekli çoğunluk sağlanacak. Ligden çekilme diye bir şey yok. Orada konuşanların hepsi başkana destek verdi ama çekilme yönünde bir karar çıkmasını istemedi. Zaten doğrusu da bu."