Gündem
18 Ara 2012 16:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:31

SENARİST HAKLARIM GASP EDİLMEK İSTENİYOR! MAVİ RİNG'TE SENARYO KAVGASI!(MEDYARADAR/ÖZEL)

Medyaradar sinema-tv yazarı Tolga Murat Şen'in Mavi Ring filminin yapımcısı Ömer Leventoğlu ile gerçekleştirdiği röportaja Özgür Gündem Gazetesi editörü Bayram Balcı'dan itiraz geldi...

İşte Bayram Balcı’nın sitemize yaptığı o açıklama...

Merhaba;

Sitenizde Mavi Ring filmiyle ilgili yayınlanan söyleşide, filmi çekmeye çalışan yapımcı şirket ve dolayısıyla şirketin sahibi Ömer Leventoğlu adlı kişi, filmin senaristi olarak benim senaryo haklarımı gasp etme çabası içine girdiği açıkça görülmektedir. Mavi Ringi filmi ile ilgili yayınan bu tür haber ve söyleşiler teker teker incelendiğinde söz konusu şirket ve sahibinin, senaryo haklarımı gasp için bir çok çelişkili beyan ve açıklamalarda bulunduğu da açıkca görülecektir. Bir yerde senaryoyu bir başka kişi ile birlikte yazdığım iddia edilirken, bir başka yerde ise senayo yazarı değil filmin çekilmesini öneren kişi olarak gösterilerek, senarist haklarım gasp edilmek istenmektedir.

Sizin yaptığınız ve sitenizde yayınladığınız şöyleşide de, senaryo konusu ; söz konusu şirket sahibi Leventoğlu adlı kişi tarafından muğlakca ifadelerle geçiştirilerek, senarist hakkının gasp edilmek istendiği gizlenmeye çalışılmıştır.

RÖPORTAJI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bu tür beyan ve ifadeler sadece bir eser yaratıcısının hak gasbı değil, aynı zamanda sanatsal ahlak ve etik kurullarının da samimiyetsizce çalınması ve bu hırsızlığın gizlenmesi amacıyladır. Haberinizle kamuoyunun bir konuda yanlış bilgilenmesine neden olmayacağınızı ve kamuoyunu doğru bilgilendireceğinizi düşünüyorum.

Mavi Ring filminin senaristi benim ve haklarımın gasp edilmesine izin vermeyeceğim gibi sizlerin de haberinizle kamuoyunun yanıltılmasına aracı olmayacağınızı ve bu açıklamanı sitenizde yayınlayacağınız umuyorum.

Mavi Ring filminin senaristi olduğuma ilişkin gerekli bilgi ve belgeyi filmin destek veren Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nde de öğrenebilirsiniz. Ama ben yine de size bakanlığın tarafıma gönderdiği belgeyi açıklamamda değerlendirmeniz için gönderiyorum.

Bayram Balcı
Özgür Gündem Gazetesi Editörü



MEDYARADAR/ÖZEL