Reklam PR
01 Nis 2010 11:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:12

"SEN HANGİ CEHENNEMDENSİN?" BU NASIL REKLAM?

Avustralya'da 'Dünyanın En İyi İşi' yarışmasıyla büyük başarı yakalayan Queensland Turizm, bu kez kantarın topuzunu kaçırdı.

ustralya'da 'Dünyanın En İyi İşi' yarışmasıyla büyük başarı yakalayan Queensland Turizm, yeni reklam kampanyasının sloganını geri çekmek zorunda kaldı. Zira, "Sen hangi cehennemdesin?" sloganının kullanılması büyük tepki ve şaşkınlık yarattı.

Kampanyanın tartışmalı sloganı tepkiler üzerine değiştirilerek "Avustralya gibisi yok" sloganına dönüştürüldü.

'Dünyanın en iyi işi' yarışmasıyla orijinal reklam kampanyalarının peşine düşen turizm şirketi bu kez dozu kaçırdı.

Yeni sloganla, 150 milyon dolarlık bir kampanya yürütülecek.

Bikinili modellerin ve ünlü aktörlerin kullanıldığı reklamlar geçmişte bırakılıp, günlük Avustralya yaşam tarzının öne çıkarıldığı kampanya ve solgan bu kez de sıkıcı bulundu.

Ancak turizm yetkilileri sloganda ısrarlı. Avustralya Turizm'in yöneticisi Andrew McEvoy, "Dünyayı gezenler farklı şeyler tecrübe etmek istiyor ve Avustralya'da bir sürü farklılık var ve bu ifade bunu anlatıyor. Bu sloganı 10 yıl kullanmayı umuyoruz" diye konuştu.

Queensland Turizm'in açtığı 'dünyanın en iyi işi' için 200 ülkeden yapılan 35 bin başvuru arasından seçilen 16 finalist, son dört günü adada geçirmiş ve işi alabilmek için yarışmıştı. 18 ülkede gazetelere verilen ilanla duyurulan bekçilik için, başta yüzme bilmek olmak üzere şnorkel ve tüple dalışın yanı sıra diğer su sporlarını yapabilme, İngilizce bilme, iyi iletişim kurabilme özellikleri aranıyordu. Yetkililer amaçlarının, adalarını küresel pazara tanıtmak olduğunu söylemişti. İngiliz aday işi kapmıştı. Geçtiğimiz aylarda görevini tamamladı.

Gazeteport