Medya
05 Ağu 2019 10:57 Son Güncelleme: 05 Ağu 2019 11:55

Sen de mi Vahap Munyar! Hürriyet'ten 'Kanlı Sanat'a ikinci destek!

Adı daha önce kara para aklama ve PKK’ya destek verme iddiaları ile gündeme gelen o isim bu kez Vahap Munyar’ın köşesindeki yerini aldı.

Bu yılın nisan ayında Ertuğrul Özkök’ün Hürriyet’teki köşesine taşıdığı tartışmalı iş adamı Hasan Gozal, bu kez Vahap Munyar’ın köşesinde kendine yer bulmayı başardı.

Özkök’ün 'Onun adını sanat alanında ileride daha çok işiteceksiniz' dediği Gozal için Munyar da taşın altına elini soktu ve Gozal’ı sanata büyük destek veren bir iş adamı olarak Türkiye’nin gündeminde tutmaya devam etti.

KARA PARA, VERGİ KAÇIRMA, USULSÜZ İHALE

Ancak Gozal için bugüne kadar yazılıp çizilenler ise ağızları açık bırakacak cinsten.

Doğubayazıt’ta doğup büyüyen ve Ankara Bilkent Üniversitesi’nden mezun olan Gozal, dünyada kara para aklama denilince akla gelen ilk isimlerden de bir tanesi.

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu’nun 2013 yılında dünyadaki kara paraya ilişkin yayınladığı çalışmada da Gozal için ayrı bir başlık açılmış ve konu uzun süre gündem olmuştu.

Gozal’ın Aliyev ailesine yakınlığı ve devletten aldığı ihaleler öylesine büyüktü ki haber Hürriyet Gazetesi tarafından bile o dönem derinlemesine işlenmişti.

PKK MİLİTANLARININ AİLELERİNE DESTEK

Hasan Gozal’la ilgili bir diğer iddia ise ünlü iş adamının terör örgütü PKK ile yıllardan beri sıkı bir temas halinde olduğu.

Öyle ki Gozal’ın PKK militanlarının ailelerini kendi üstlendiği konut projelerine yerleştirdiği ve ailelerin ihtiyaçları ile yakından ilgilenen ekipler kurduğu sıklıkla dile getiriliyor.

Ancak bugüne kadar tüm bunlar defalarca yazılmasına rağmen, Demirören Grubu içinden hala Hasan Gozal ve şirketi Daax Construction’a destek verilmesi akıllarda soru işaretleri bırakıyor.