Gündem
15 Mar 2010 09:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:09

''SEN ÇOK YAKIŞIKLI BİR ADAMSIN!..'' KİBARİYE'DEN ERDOĞAN'A İLTİFAT YAĞMURU!..

Roman açılımı için Abdi İpekçi'de bulunan romanlar ve Başbakan Erdoğan'ın buluşması çok renkli görüntülere sahne oldu.

İstanbul’da 15 bin Romanla buluşan Başbakan Erdoğan, Roman vatandaşların artık çadırlarda yaşamasını istemediğini söyledi; TOKİ’nin 100-120 TL taksitle konut projesi hazırlayacağı müjdesini verdi.

Abdi İpekçi Spor Salonu, dün belki de tarihinin en renkli ve hareketli gününü yaşadı. Aralık ayında düzenlenen çalıştayın ardından Roman açılımının ikinci adımı olan "Roman Buluşması" için Türkiye’nin dört yanından davulları ve zurnalarıyla gelen Romanlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la müziği, dansı ve coşkusu yüksek bir buluşma yaşadı.

Roman Buluşması için Tekirdağ, Edirne, Eskişehir, Kırklareli, Düzce, İzmir, Sakarya, Kocaeli, Bursa, Adana, Çankırı, Kilis, Ankara, Balıkesir ve İstanbul’un çeşitli semtlerinden otobüslerle gelen 15 bini aşkın Roman vatandaşı sabahın erken saatlerinden itibaren Abdi İpekçi’yi adeta düğün salonuna çevirdiler.

’Sen çok yakışıklı bir adamsın’
* Geldikleri illerin valilikleri tarafından tahsis edilen otobüslerle İstanbul’a en renkli kıyafetleri, davulları ve zurnalarıyla gelen Romanlar, hem salonun içinde hem dışında sürekli hareketli şarkılar eşliğinde dans ettiler.
* Erdoğan kürsüde konuşurken tribünlerde oturan 2 genç tarafından "Parasız eğitim istiyoruz" yazılı pankart açıldı. Polisler tarafından salondan çıkarılan gençler, polis aracına bindirilerek götürüldü.
* Günün kapanışını verdiği konserle yapan Kibariye, Erdoğan’a, eşi Emine Erdoğan’ın hatırını sorup selam söyledikten sonra "Sen çok yakışıklı bir adamsın, çok güzel bir adamsın" deyince salondakilerin alkışını aldı.