Gündem
18 Mar 2022 11:52 Son Güncelleme: 18 Mar 2022 20:48

Semira Arslan cinayeti 5 yıl sonra Fulya ile Umudun Olsun’da çözüldü! 4 kişi tutuklandı…

Hatay’ın Altınözü ilçesinde 2017 yılında kaybolduktan 2 yıl sonra 22 şubatta su kuyusunda cesedi bulunan Semira Arslan’ı kim, neden öldürdü? Yaklaşık 5 yıldır yanıt aranan bu soruları gündeme getiren ‘Fulya ile Umudun Olsun’ ekibi, Semira Arslan dosyasını yeniden açtı ve sır cinayeti çözdü. Altınözü Cumhuriyet Başsavcılığı‘nın talimatıyla gözaltına alınan 6 kişiden dördü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

17 yaşındaki Semira Arslan, 31 Mayıs 2017 tarihinde Hatay'ın Altınözü ilçesinde kayboldu. Cesedi ise, 22 Şubat 2019 günü, bir çuval içerisinde, amcası Abdurrezzak Arslan’ın bahçesinin hemen yakınlarındaki su kuyusunda bulundu.

Semira Arslan’ın, 31 Mayıs günü en son yengesi Halime Arslan’ın evine gitmesinden yola çıkan anne Adile Arslan, kızının katilinin amcası Abdurrezzak Arslan ve eşi Halime Arslan olduğunu öne sürdü. Ancak yenge Halime, söz konusu o günü Fulya ile Umudun Olsun programında ‘eve geldi ama kalmadan gitti’ sözleriyle açıkladı.

‘EŞİNİ ALDATIYORDU’ İDDİASI

İddialara göre bir çocuk annesi Semira Arslan, dini nikahlı eşini, evli ve 3 çocuklu başka bir adamla aldatıyordu. Yine iddialara göre amca Abdurrezzak Arslan, durumdan rahatsız oldu ve yeğeni Semira’dan ilişkiyi bitirmesini istedi. Anne Adile Arslan, amcaya yönelttiği suçlamada, cinayetin nedeninin bu gerekçe olabileceğini öne sürdü.

Suçlanan yenge Halime ve eşi Abdulrezzak A.’nın hedefinde ise Semira’nın yasak aşk yaşadığı Selim Ç. vardı.

EKİPLER OPERASYON DÜZENLEDİ

Söz konusu olayların ekranlara getirilmesinin ardından 14 Mart Pazartesi günü sabah saat 04:00’da Hatay Altınözü ilçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler ve JASAT ekipleri tarafından ilçede bulunan köye operasyon düzenledi.

TUTUKLANDILAR

Altınözü Cumhuriyet Başsavcılığı‘nın talimatıyla gözaltına alınan 6 kişiden ikisi Semira Arslan’ın dini nikahlı eşi İbrahim D. ve yasak aşk yaşadığı Selim Ç. çıkarıldığı mahkemece ‘çocuğa cinsel istismarı suçundan’ tutuklanarak T tipi Yayladağı cezaevine gönderildi.

Bu sabah saatlerinde ise Amca Abdulrezzak ve Retip A. A. Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla cinayet suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yenge Halime Arslan da konutunu terk etmemek kaydıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan dün akşam saatlerinde ise gözaltında tutulan 3 kişi daha adliye sevk edildi.

 

Böylece, FOX’ta ekranlara gelen ‘Fulya ile Umudun Olsun’ ekibi Kerziban Keskin cinayeti ardından ikinci cinayetini de çözmüş oldu.

 

Öte yandan anne Adile Arslan’ın daha önce de ATV’de ekrana gelen Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katıldığı ancak sonuç alamadığı ortaya çıkmıştı.