Polemik & Kulis
20 Ağu 2016 12:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:29

"Şemdinli kuşatıldı" iddiası ortalığı karıştırdı! O gazeteci istifa etti!

Hakkari Şemdinli'nin PKK'lılar tarafından kuşatıldığı iddiasını TVNet kanalı canlı yayınında dile getiren gazeteci, istifa ettiğini duyurdu...

Hakkari Şemdinli'nin PKK'lılar tarafından kuşatıldığı iddiasını TVNet kanalı canlı yayınında dile getiren gazeteci Ferhat Ünlü, istifa ettiğini duyurdu.

İddia sosyal medyada büyük tartışma yarattı. Hükümete yakın medyada yer alan iddialara göre 2800 PKK militanı Şemdinli'yi kuşatmak üzere harekete geçtiği..

Bu iddia üzerine AKP'li Şamil Tayyar, "Milli Savunma Bakanımızla konuştum,Şemdinli'nin kuşatıldığı iddiasının doğru olmadığını, her türlü duruma karşı tedbirli olduklarını söyledi" diye tweet attı.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen de "Şemdinli haberinin doğruluğundan daha önemlisi hükümete yakın bir gazetenin yayın yönetmeninin bu konularda yazdıklarının ciddiyeti" ifadelerini paylaştı.

FERHAT ÜNLÜ İSTİFA ETTİ

Şemdinli iddiasını Haber Analiz programında dile getiren Sabah gazetesi yazarı Ferhat Ünlü ise programın ardından bilginin yanlış olduğu gerekçesiyle TVNet'ten istifa ettiğini açıkladı.

Ünlü Twitter'dan şunları yazdı:

"Yayındaydım. Kendi haber kaynaklarımla şimdi görüştüm. Sadece 150 kişilik YPS grubu var. Şemdinli'de bu küçük gruba operasyon yapılıyor. Duyuru: Bugünkü Haber Analiz'de Şemdinli konusunda rejiden yanlış yönlendirildim. Haber Analiz'i bırakıyorum. TV NET ailesine teşekkürler. Okurlarım ve izleyicilerim az önce aldığım bu ayrılış kararını, bugünkü olayın samimi ve somut bir özrü olarak kabul etsinler."



VALİ: "İDDİA DOĞRU DEĞİL"

Hakkari Valisi Cuneyit Orhan Toprak, bir grup terör örgütü PKK mensubunun Şemdinli ilçesine geldiği yönündeki iddialara ilişkin, "Söz konusu iddia doğru değil. İlçenin kırsal alanında hava destekli yoğun operasyonlarımız devam ediyor" dedi.

Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı internet sitelerinde yer alan iddianın gerçeği yansıtmadığını söyledi.

İlçe merkezinde şu an itibariyle bir tek merminin dahi sıkılmadığını ifade eden Vali Toprak, şöyle dedi:

"TERÖRİSTLER GELİRSE GELDİKLERİ YERE GÖMERİZ"

"Söz konusu iddia doğru değil. İlçenin kırsal alanında hava destekli yoğun operasyonlarımız devam ediyor. Altınsu köyü kırsalında 3 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi. O bölgede operasyon var. Hakkari'deki bütün güvenlik güçleri yoğun bir terörle mücadele faaliyeti yürütmektedir. Teröristler gelirse geldikleri yere gömeriz."