Medya
07 Eki 2019 08:48 Son Güncelleme: 07 Eki 2019 09:22

Selvi, Erdoğan'ın ‘yeni parti' taktiğini yazdı! "Konuşmama kararı aldı"

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, AKP’nin hafta sonu Kızılcahamam’da düzenlenen kampından kulis bilgilerini bugünkü köşesinde yazdı.

Selvi, Kızılcahamam kampında milletvekilleri ile birebir görüşen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı partilere ilişkin, “Biz kendi yolumuza bakacağız, biz kendi işimize bakacağız” dediğini aktardı.

Selvi’nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

Madem sıra AK Parti’nin Kızılcahamam kampına geldi, birkaç notu paylaşmak isterim. Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 milletvekili ile yüz yüze görüşmüş. İstişare toplantısında ise 40’a yakın milletvekili söz almış. Son günlerin flaş tartışma konusu olan 40 artı 1 konusu sorulmamış. Zaten Erdoğan da toplantıyı açış konuşmasında “Bu konuyu bir daha açılmamak üzere kapatıyorum” demişti. Tabii siyaset bu konuyu kapatacak mı, orasından emin değilim. AK Parti’den ayrılan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın kuracağı partiler birebir görüşmeler sırasında gündeme gelmiş. Erdoğan, “Biz kendi yolumuza bakacağız, biz kendi işimize bakacağız” demiş. Yeni partilerle ilgili konuşmama kararı aldığını söylemiş. Erdoğan 19 Ekim’de Kayseri’ye gidiyor. Abdullah Gül’ün memleketinde bu kuralını bozabilir.

Bahçeli’nin sağlık durumu sorulmamış ama milletvekilleri ile bakanların arasındaki ikili sohbetlerde konu edilmiş. Erdoğan’ın Bahçeli’nin sağlık durumunu yakından takip ettiği, endişe edilecek bir durumun olmadığı söylenmiş. “Sosyal medyada yazılanlara inanmayın” denilmiş.

Erdoğan ikili görüşmelerinde milletvekillerine “Erken seçim olmayacak” demiş. 2023’e göre hazırlanmalarını istemiş. Zaten kapanış konuşmasında da “2023’e odaklanmamız gerekiyor” dedi.