Magazin
20 Haz 2017 16:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:55

Selda Bağcan dünyaca ünlü festivalde sahne aldı!

Amsterdam’da düzenlenen Strange Sounds From Beyond festivaliyle devam ediyor.

Dünyanın en iyi kadın vokalleri arasında gösterilen Selda Bağcan, efsanevi sesiyle bu kez Amsterdam’ın, farklı müzikleri buluşturan yeni festivali Strange Sounds From Beyond’a damgasını vuracak. 25 Haziran 2017, Pazar günü ikincisi gerçekleşecek festivalde Tel Avivli rock grubu Boom Pam ile birlikte sahne alacak olan Bağcan, muhteşem sesi, benzersiz yorumu ve dünyada hit olup çeşitli dillere çevrilmiş şarkılarıyla müzikseverleri coşturacak.

Türk müziğinin en isyankâr, gür ve içten tarafını özetleyen bir diskografiye sahip olan sanatçı; Avrupa’nın ve Türkiye’nin birçok farklı noktasında vereceği konserlerde, dünyanın dört bir yanından hayranlarıyla buluşmaya devam ediyor. Dünya basınında hakkında övgü dolu sayısız yazı yazılan, müziği ve duruşu ile farklı kategorilerde incelenen Bağcan, konserlerinin yanı sıra albüm çalışmalarını da sürdürüyor.

Muhteşem sesi ve farklı yorumu ile dünyadaki pek çok müzik araştırmacısında şaşkınlık ve merak uyandıran Selda Bağcan; tüm dünyada dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış bir sanatçı. ABD’de The Times gazetesinde yayınlanan “Dünya Müziğinde Yaşayan Efsane ve Tarihi Kadın Şarkıcılar” listesindeki 81 ismin arasına “Efsane Anadolu Şarkıcısı” olarak adını yazdıran Bağcan; İngiltere’de ise ünlü Rolling Stones dergisinin “100 Yılın En İyi 100 Kadın Vokali” listesinde yer alıyor. Elijah Wood, Antony Hegarty, Florence Welch gibi birçok dünya starının hayran olduğu efsanevi sanatçının albümleri ise, özellikle DJ’ler ve araştırmacı müzisyenlerin büyük ilgisini çekiyor.