Gündem
18 Eyl 2013 09:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:39

SELÇUK YULA'NIN EŞİNE HACKER DARBESİ!

Fenerbahçe'nin efsane golcüsü Selçuk Yula'nın eşi Sema Yula'nın Facebook hesabı ele geçirildi..

Geçen ay hayatını kaybeden Fenerbahçe'nin efsane golcüsü Selçuk Yula'nın eşi Sema Yula'nın Facebook hesabı hacker şebekesi tarafından ele geçirildi.

Şebeke üyeleri, Sema Yula'nın arkadaş listesinde bulunan kişilere mesaj atarak para istedi. Yaşanan bu olayı öğrenen Sema Yula, savcılığa giderek şebeke hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sema Yula, "Bazı arkadaşlarım, 'neden cep telefonu numaramızı istiyorsun bizim numaramız sende kayıtlı değil mi?' diye sorunca durumdan haberim oldu. Daha sonra bazı arkadaşlarım da facebook hesabımdan kontör ve para isteklerinin yapıldığı bilgisini verdi" dedi. Savcılık, korsanların tespit edilmesi için inceleme başlattı.

Habertürk'ten Nihat Uludağ ve Soner Koçer'in haberine göre; Fenerbahçe'nin geçen ay kalp krizi sonucu hayatını kaybeden efsane golcüsü Selçuk Yula'nın eşi Sema Yula'nın Facebook hesabı hacker şebekesi tarafından ele geçirildi. Şebeke, Sema Yula'ın arkadaş listesinde bulunan kişilere mesaj atarak "kontör", "para" ya da cep telefonu numarası isteğinde bulundu. Arkadaşlarını arayınca durumdan haberdar olan Sema Yula, soluğu Çağlayan Adliyesi'nde aldı.

Sema Yula, "Bazı arkadaşlarım, neden cep telefonu numaramızı istiyorsun bizim numaramız sende kayıtlı değil mi? Deyince durumdan haberim oldu. Daha sonra bazı arkadaşlarım da facebook hesabımdan kontör ve para isteklerinin yapıldığı bilgisini verdi" dedi.

Sema Yula'nın Avukatı Ramazan Dinç de, "Şebekenin bir an önce yakalanması için Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Sema hanım ile Selçuk Yula'nın birçok arkadaş grubu ortaktır. Efsane futbolcunun ölümünün ardından böyle bir olayın yaşanması dikkat çekicidir. Milli futbolcunun ölüm tarihi daha çok yeni. Aile henüz ölüm taziyelerini alırken böyle bir olayla karşılaşmaları onları çok üzmüştür" diye konuştu.

Savcılığın, Sema Yula'nın başvurusu souncu korsanların tespit edilmesi için çalışma başlattığı belirtildi.

SOSYAL MEDYA VURGUNU NASIL YAPILIYOR

Hacker şebekesi kişilerin Facebook hesabını ele geçirerek dolandırıcılık yapması son dönemde arttı. Bu kişiler ele geçirdiği hesaptaki arkadaş listesine mesaj yazarak, para, cep telefonu kontörü ya da cep telefonunuza göndereceğimiz mesaja evet yazın diyerek mesaj yoluyla dolandırıcılık yapıyor.