Gündem
07 Mayıs 2020 20:09 Son Güncelleme: 07 Mayıs 2020 20:12

Selçuk Bayraktar: Uçan otomobillerde liderler arasına gireriz

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Radyo D'nin sevilen programcısı Adem Metan'ın sunduğu 'Adem Metan Show'a konuk oldu.

Bayraktar, "Bugünden on beş yıl sonraki oyunlar kuruluyor. Bugün adım atanlar gelecekte lider olacaktır. Uçan otomobillerde liderler arasına gireriz. O gün geldiğinde denemeye başlayanlar alt yüklenici durumunda olurlar" dedi.

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, "Savunma Sanayisinde dönüşüm başladı. Ülkemizde ana lokomotifi oldu diyebiliriz. Bunu genele yaymalıyız. Dünyanın başaramadığı birçok şeyi Türkiye birliği ile başardı. Cezeri'de bunlardan biri. Bugün on beş yıl sonrasının oyunları kuruluyor. Bugün bu alanda çalışanlar yarının üreticisi olacaklar. Bu teknoloji kullanılmaya başlandığında üretmeye başlayanlar oyuncu olmaları mümkün değil.  O gün geldiğinde üretmeye çalışanlar ancak alt yüklenici olurlar. Bu bütün dünyada böyledir. Bunun için ne yaparsanız milli ve özgün olsun diyoruz. Otomotivde en büyük devrim biliyorsunuz elektrikli arabalar. Yakında da uçan arabalar gelecek. Önce kırsal yerlerde kullanılacak sonra adım adım hayatımıza girecek." dedi.

"Yerli Solunum Cihazlarında herkes gönlünü ortaya koydu"
Birlik içinde her şeyin üstesinden gelebileceğinin altını çizen Bayraktar, Yerli Solunum Cihazlarının üretimi bizim için açıkçası bir lütuftu. Hayatım boyunca hep bunları fırsat olarak gördüm. Diğer kurumlar içinde aynısını söyleyebilirim. Herkes inanılmaz seferberlik içinde çalıştılar. Tüm kurumlarımız gönüllerini bu işe koydu. Pandemi döneminde bunu hayata geçirmek çok önemli olduğunu söyledi.

"Gençler gelecekte bizi daha ileriye taşıyacak"
Gelecekte gençlerin çok büyük işlere imza atacağının altını çizen Bayraktar, "Allah'a şükür İHA ve SİHA'lar ile Savunma sanayi ve Milli Teknoloji Hamlesi toplumdan büyük teveccüh gördü. Ben genç kardeşlerimizin daha büyük başarılı işleri hayata geçireceğine inanıyorum. Biz Teknofest yaptığımız yarışmalarda gençlerimizin ileride neleri başaracağını çok iyi gördük. Gençlerin önü kesilmezse Allah'ın izni ile gelecekte daha başarılı olacağız." dedi.

"Uçmak çocukluk hayalimdi"
Uçma hayalini gerçekleştirdiğini söyleyen Bayraktar, Çocukluk hayalimdir uçmak. Okul ve iş derken bunu biraz ertelemiştim. İHA ve AKINCI'nnı pilotluğunu yaparak o duyguyu yaşıyordum. Bu hayalimi 'kırk yaşıma gelmeden gerçekleştirmem lazım' diyordum. İlk uçuş çok güzel geçti. Kalkış ve İnişi yumuşak yapmıştım. İndiğimizde tabi ıslandık. Çok güzel bir hatıra olarak kaldığını ifade etti.

"Ailemle geçirdiğim zaman en huzurlu anımdır"
Aile kurmanın önemine değinen Bayraktar, "Aile benim için en önemli limanlardan biri. Ufak bir kızım var. Allah bağışlasın. Eşim ve çocuğumla zaman geçirmek hayatımın en huzurlu anı. Ailemle geçirdiğim zaman benim için en kıymetli anımdır. Genç kardeşlerime de evlenmelerini tavsiye ederim. Radyo geçmişteki neslin değil bizim içinde çok kıymetli. Radyo ve Radyo sevenlerin bu özel günün tebrik ediyorum. Bu Pandemi döneminde tüm sağlık çalışanlarımıza ve kahramanlarımıza teşekkür ederim." dedi.