Gündem
08 Nis 2022 14:29 Son Güncelleme: 08 Nis 2022 14:33

Selçuk Bayraktar CNN International'a konuştu! Bayraktar TB2'yi anlattı

Dünya basınında büyük yankı uyandıran Türk SİHA'ları hakkında bilgi almak isteyen CNN International, BAYKAR Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar ile röportaj yaptı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 40 günden fazla süredir devam ediyor. Savaşın öne çıkardıklarından biri olan Bayraktar TB2 SİHA'lar ise tüm dünyanın gündemine oturdu.

Daha önce Azerbaycan'da gösterdiği başarı ile kendinden söz ettiren Türk SİHA'ları, bu kez Ukrayna'da havalanıyor. Rus tankları, Bayraktar atışları ile etkisiz hale getiriliyor.

Savaş bölgesindeki başarıları nedeniyle Ukrayna askerleri tarafından adına şarkılar yazılan Bayraktar TB2 SİHA'lar, Amerikan basınının da dikkatini çekti.

CNN International, Türk SİHA'larının başarısını sormak için Selçuk Bayraktar ile bir röportaj gerçekleştirdi.

 

"ÇOCUKLAR ÖLÜRKEN TEKNOLOJİLERİ KARŞILAŞTIRMAK İSTEMİYORUM"

Yapılan röportajda isim olarak öne çıkmak istemediklerini ifade eden BAYKAR Teknoloji lideri Selçuk Bayraktar, "İnsanlar hayatlarını kaybederken teknolojiyle öne çıkmak istemiyorum. İnsanlar yasadışı işgale karşı direniyor ve anavatanlarını savunuyor.

Ukrayna'nın cesur insanları ve liderliği bunu yapıyor. Aynı zamanda tabi ki teknolojiye ihtiyacınız var. Yüksek teknolojiye ihtiyacınız var.

Yerli savunma kapasitenize ihtiyacınız var ama insan hayatı risk altındayken çocuklar bile ölürken bunu herhangi bir teknolojiyle karşılaştırmak istemiyorum" değerlendirmesinde bulundu.