Gündem
24 Şub 2014 16:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:57

'Selam' operasyonunu gazetelerden önce twitter'da o açıkladı!

Bugün iki gazetede yayımlanan ve Başbakan dahil binlerce kişinin 'Selam Örgütü üyeliği' iddiasıyla dinlendiği haberiyle ilgili ilk bilgilerin günler önce bir 'twitter hafiyesi' tarafından açıklandığı ortaya çıktı.

Türkiye bu sabah 17 Aralık operasyonundan sonraki en büyük ‘operasyon’ haberiyle uyandı. Yeni Şafak ve Star gazeteleri, ‘paralel yapının’ Türkiye genelinde sayıları 3 bin ila 7 bin arasında değişen bürokrat, gazeteci ve akademisyeni ‘örgüt’ suçlamasıyla dinlemeye aldığını iddia etti.

Savcılık kaynaklarına dayandırılan habere göre 3 yıl boyunca süren dinlemeler için, Başbakan Erdoğan ve yakın çevresinin 'Selam Terör Örgütü' adlı bir örgüte üye olduğu iddia edilmiş ve 2011 yılından bugüne kadar tüm konuşmaları dinlenerek dosyalanmış.

‘TWİTTER HAFİYESİ’ HER ŞEYİ ANLATMIŞ
Gündemi sarsan bu haber, Radikal’in daha önceden tanıttığı ‘twitter hafiyeleri’ni takip edenler için daha az şoke edici oldu.

Zira bu isimlerden biri, Kuşçubaşı Eşref ismini kullanan @kuscuesref hesabı, bu haberden günler önce ‘Selam’ operasyonu ismini kullanarak böyle bir hazırlık olduğunu duyurmuş ve haberin gazetelerde yayımlanmasıyla gündemin değişeceğini iddia etmişti.

Yeni operasyonun adının ‘Selam’ olacağını ve merkezinde İHH olduğunu iddia eden @kuscuesref, operasyonun 2 Mart sabahı 48 ilde eşzamanlı başlayacağını ve toplamda 4368 kişinin gözaltına alınacağını yazmıştı.

Son olarak elindeki bilgi ve belgeleri ilgili yerlere verdiğini söyleyen bu hesabın “Ansızın bir gazete manşetiyle hepiniz tepetaklak olacaksınız, desek. Dosyalar bizden çıktı desek” mesajından 6 gün sonra da bu Türkiye bu sabahki gündeme uyandı.



17 ARALIK OPERASYONUNUN İPUÇLARINI DA VERMİŞTİ

@kuscuesref hesabı 20 Kasım’da yazdığı bir tivitle de 17 aralık operasyonunun ardından gündeme gelmişti. Hesabın 20 Kasım’da yazdığı “Camianın kontrolundeki polis içindeki hücreler bu saatten sonra emir komuta zincirini kırarak operasyonlara başlayabilir.” mesajı , 17 aralık operasyonundan sonra bu operasyonun ilk ipucu olarak yorumlanmıştı.

Özellikle bugünkü haberlerden sonra tekrar gündeme gelen ve sosyal medyada fenomene dönüşen hesap son zamanlarda özellikle Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı personeli hakkında da isim vererek ciddi iddialarda bulunuyor. @kuscuesref’in bundan sonra yapacağı ‘öngörüleri’ ise takipçileri tarafından merakla bekleniyor.

KUŞÇUBAŞI ESREF KİMDİR?
2. Abdülhamit döneminde önce isyancı, Meşrutiyetin ilanından sonra affedilince de Teşkilat-ı Mahsusa’nın (Osmanlı istihbaratı) en önemli isimlerinden biri ve bir dönem başkanı olan Eşref Sencer Kuşçubaşı, istihbarat dünyasında efsane olarak görülüyor. Osmanlı devletinin Arabistanlı Lawrence’ın operasyonlarına karşılık İrlanda Kurtuluş Ordusu IRA’yı Kuşçubaşı Eşref’e kurdurduğu düşünülürken; o dönem Her an her yerde ortaya çıkabildiği için kendisine şeyh-it tuyyur -uçan şeyh- denilmiştir.

Tevfik Şahin/Radikal