Gündem
03 Nis 2024 00:50 Son Güncelleme: 03 Nis 2024 01:19

Selahattin Demirtaş'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Van" mesajı

HDP'nin eski eş genel başkanı Demirtaş, Van'da DEM Parti'li Zeydan'ın seçilme hakkının geri alınıp belediye başkanlığının AK Parti adayına verilmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, "Bu hukuksuz girişime ülkenin Cumhurbaşkanı olarak dur demenizi bekliyoruz" ifadelerini kullandı

Edirne F Tipi Cezaevi'nde yaklaşık 7 yıldır tutuklu bulunan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van'da seçilme hakkı geri alınan DEM Parti Belediye Başkan adayı Abdullah Zeydan'ın yerine 130 bin oy farkıyla kaybeden AK Parti adayı Abdulahat Arvas'ı belediye başkanı olarak belirlenmesine ilişkin avukatları aracılığıyla açıklama yaptı. 

DEM Parti'nin sosyal medya hesaplarından paylaşılan açıklamada Demirtaş, "Belli ki halkın kararlı iradesine halen saygı duymayanlar, geçen on yıldan ders almayanlar var. Biz tüm hukuksuzluklara rağmen diyaloğun, barışın önünü açmaya çalışırken birileri ısrarla provokasyon peşinde koşmaktadır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Demirtaş şunları kaydetti: "Seçim gecesi halkın iradesine saygı duyacağınızı ve mesajı aldığınızı belirtmiştiniz. Van'da yaşananlar sizin bu mesajlarınızla uyumlu değil maalesef. Halkın iradesine saygı duymak bu şekilde olmaz. Bunu halk da Hak da kabul etmez. Bu gidişata daha en başından dur demenizi bekliyoruz. Tüm sorunların diyalog ve karşılıklı güven çerçevesinde çözümüne dönük iradeyi boşa çıkaran bu hukuksuz girişime ülkenin Cumhurbaşkanı olarak dur demenizi bekliyoruz."