Magazin
11 Şub 2020 09:44 Son Güncelleme: 11 Şub 2020 11:42

Selahattin Demirtaş köşe yazarlığına başlıyor! Hangi gazetede yayınlanacak?

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "terör örgütü üyesi olmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "örgüt adına suç işlemek" suçlamaları ile tutuklu yargılanan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Edirne Cezaevinde kitap yazmasının ardından şimdi de köşe yazarlığına başlıyor.

4 Kasım 2016 tarihinden beri Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Yeni Yaşam gazetesinde köşe yazarlığına başlıyor.

Yeni Yaşam Gazetesi haberi, "HDP'nin önceki dönem tutuklu eşbaşkanı Selahattin Demirtaş artık yazılarıyla gazetemizde olacak!" tweet'i ile sosyal medyadan duyurdu.

 

2020'de son kitabı Leylan'ı yayınlayan Demirtaş cezaevindeyken 2019'da Devran, 2017'de ise Seher'i yazmıştı.

Devran adlı kitabından esinlenerek yapılan tiyatro oyunu ise geçtiğimiz günlerde Selvi Kılıçdaroğlu, Dilek İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Pervin Buldan, Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş ve Kadir İnanır'ın da katıldığı gösterisi ile gündem olmuştu. 

Selahattin Demirtaş "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "terör örgütü üyesi olmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "örgüt adına suç işlemek" suçlamaları ile yaklaşık 5 yıldır tutuklu bulunuyor...