Gündem
13 Nis 2023 21:07 Son Güncelleme: 13 Nis 2023 21:09

Sel nedeniyle okullar tatil edildi! Valilikten açıklama yapıldı

Hakkari'de etkili olan sağanak yağış, kentte sele neden oldu. Derecik Kaymakamlığı, ilçede devam eden yoğun yağış nedeniyle 14 Nisan Cuma (yarın) eğitim öğretime ara verildiğini duyurdu.

Hakkari'de dün başlayan sağanak, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Valilikten yapılan açıklamada, ekiplerce gerçekleştirilen araştırma sonucu il genelinde 33 köy ve 4 mezranın yağıştan etkilendiğinin tespit edildiği belirtildi.

İl merkezi, Çukurca ve Yüksekova'da 34 yapı için AFAD'a hasar tespit başvurusu yapıldığı ve incelemelerin devam ettiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yağışlardan dolayı ilimiz genelinde can kaybımız ve yaralımız bulunmamakla birlikte yağışlardan olumsuz etkilenen vatandaşlarımıza yönelik ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız tarafından gerekli yardım çalışmaları başlatılmış bulunmaktadır. Valiliğimiz koordinasyonunda Kaymakamlıklarımız, İl Özel İdaresi, Hakkari Belediyesi ve özel sektörden temin edilen araçlarla yağıştan olumsuz etkilenen yerleşim yerlerine ilk anlardan itibaren müdahale edilmiş, halen çalışmalarımız devam etmektedir. Olumsuz durumlar ortadan kalkıncaya kadar çalışmalarımız devam edecektir."

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hakkari'de etkili olan sağanak yağış, kentte sele neden oldu. Derecik Kaymakamlığı, ilçede devam eden yoğun yağış nedeniyle 14 Nisan Cuma (yarın) eğitim öğretime ara verildiğini duyurdu., sağanak nedeniyle taşkınların yaşandığı Şemdinli ve Derecik ilçelerini ziyaret etti.

Akbıyık, taşkınların meydana geldiği bölgelerde zarar gören köprü ve yollarda incelemelerde bulundu, sohbet ettiği ilçe sakinlerine geçmiş olsun dileklerini illeti.

Vali Akbıyık, daha sonra Derecik'te göreve yeni başlayan Kaymakam Abdulkadir Işık ve 1. Hudut Tugay Komutanı Piyade Albay Bülent Tarhan'a ziyarette bulundu.

Akbıyık'a, Vali yardımcıları Tevfik Kumbasar ve Talha Battal, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel ve Derecik Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya eşlik etti.

Öte yandan, Derecik Kaymakamlığının sosyal medya hesabından yapılan bilgilendirmeye göre, ilçede yoğun yağış nedeniyle Umumi Hıfzıssıhha Kanunu kapsamında yarın eğitim öğretime ara verildi.