Radar Hattı
18 Haz 2014 13:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:19

Seksi yıldızdan Meksikalı futbolcuya Twitter'dan evlenme teklifi!

Ochoa olarak bilinen Meksika Milli Takım kalecisi dün akşam Brezilya maçında yaptığı kurtarışlarla sahanın yıldızı oldu, Twitter'dan evlenme teklifi aldı.

Francisco Guillermo Ochoa Magana… Kısaca Ochoa olarak bilinen Meksika Milli Takım kalecisi dün akşam Brezilya maçında yaptığı kurtarışlarla sahanın yıldızı oldu. Hatta Ochoa'nın bu kurtarışları ülkesinin seksi yıldızlarından Thalia'nın dikkatini çekti ve Meksikalı fubtolcuya Twitter'dan evlenme teklifi etti.

Karşılaşma boyunca 6 kritik kurtarış yapan Ochoa, yaptığı açıklamada, “hayatımın oyununu oynadım. Tanrı’ya şükür ellerim gole izin vermedi. Bu şekilde çalışmaya devam etmeliyiz” ifadelerini kullandı. Ochoa’nın muhteşem performansı kısa sürede başarılı oyuncunun lakabının bile değişmesine neden oldu. Memo lakabıyla bilinen futbolcunun Brezilya maçından sonraki yeni ismi “Meksikalı İsa” oldu.

SÜPER OYNADI THALIA'DAN EVLENME TEKLİFİ ALDI



Peki herkesin bu denli konuştuğu Ochoa kimdir?
Kariyerine Club America’da başlayan Ochoa’yı ilk keşfeden isim Hollandalı efsane Leo Beenhakker oldu. Genç kalecinin hızı ve refleksleri karşısında büyük bir şaşkınlık yaşayan Beenhakker, onu kısa sürede Club America’ya kazandırdı. Buradaki performansı kısa sürede milli takım tarafından da fark edilmesini sağladı. 2006 Dünya Kupası’nda üçüncü kaleciydi ancak daha o gün 2010’da kaleyi almayı kafaya koymuştu. Bu düşüncesini gerçekleştirdi ancak yaptığı hatalar teknik direktör Javier Aguirre’nin gözünden kaçmadı. Ve Ochoa’yı o turnuvada Oscar Perez’in yedeği yaptı.

Doping testi sonu oluyordu
Guillermo Ochoa, Meksika’nın 2011 CONCACAF Gold Kupası kadrosunda da yer aldı ancak adı bu kez doping skandalıyla duyuldu. Aralarında Rodriguez, Naelson, Bermudez ve Duenas’ın da bulunduğu 5  futbolcunun doping testi pozitif çıktı. Bu Ochoa için büyük bir darbeydi ancak  B testi ile futbolcuların tamamı aklanarak yeniden milli takıma döndü.

İdolü Peter Schmeichel
Meksikalı Ochoa için efsane kaleci Peter Schmeichel’in ayrı bir anlamı var.  Her zaman Schmeichel’i kendine örnek alan Meksikalı kaleci, onun önüne çıkan her şeyi durdurabileceğine inanıyor. Ancak iş Schmeichel’in yediği basit gollere geldiğinde ise Ochoa kendini farklı bir noktaya koyuyor.

Üniversite mezunu bir baba…
Futbolla eğitimi yan yana getirmek her zaman zordur ancak Ochoa bu konuda da farklı düşünce yapısıyla öne çıkıyor. Okumanın kendi geleceği için önemli olduğunun her zaman farkında olan Ochoa, futbol kariyerinin beklenmedik bir anda bitebileceğini biliyor. Böyle bir duruma hazırlıklı olmak için üniversiteyi bitiren Ochoa, eski futbolcular gibi anılmak istemiyor. 2006 yılında Meksikalı aktris, şarkıcı ve söz yazarı tarihli Dulce Maria ile bir yıl beraber olan Ochoa, Ajaccio’ya transferinin ardından  model Karla Mora çıkmaya başladı. Ochoa’nın bu ilişkiden Lucciana adında bir kızı bulunuyor.