Gündem
26 Mayıs 2022 17:02 Son Güncelleme: 26 Mayıs 2022 17:06

Şehit Mehmet Meral'in sözleri yürekleri dağladı! "Güneşi esirgemiyorsa gökyüzü..."

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bugün şehit düşen Mehmet Meral’in silah arkadaşıyla videosu ortaya çıktı. Silah arkadaşının “Abi geride bıraktıklarına ne söylemek istersin?” sorusuna Mehmet Meral şöyle yanıt veriyordu: “Pencereden baktığınızda güneşi esirgemiyorsa gökyüzü, birileri bugünlerin bedelini ödediği içindir.”

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesindeki bir üs bölgesine terör örgütü PKK mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucu bugün şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Meral'in silah arkadaşıyla videosu ortaya çıktı.

Silah arkadaşının “Abi geride bıraktıklarına ne söylemek istersin?” sorusuna Mehmet Meral şöyle yanıt veriyordu: “Pencereden baktığınızda güneşi esirgemiyorsa gökyüzü, birileri bugünlerin bedelini ödediği içindir.” 

Şehit Mehmet Meral'in videosunun arka fonunda ise Atatürk'ün sevdiği şarkılardan "Gamzedeyim Deva Bulmam" çalıyordu.

23 yaşında şehit olan Mehmet Meral'in şehadet haberi, Yozgat'ın Sorgun ilçesindeki ailesine verildi.

Askeri yetkililer, şehidin Küçüktaşlık köyündeki babaevine gelerek, anne Şakire ve baba Fahri Meral'e acı haberi verdi. Bekar olduğu öğrenilen şehidin babaevine ve sokağa Türk bayrağı asıldı. Şehadet haberini duyan yakınları ve komşuları, taziye için eve geldi.