Gündem
11 Ara 2018 09:53 Son Güncelleme: 11 Ara 2018 11:09

Şehit gazetecinin oğlu mahkemede isyan etti! Uzatma katil!

Çengelköy ve Kuleli’deki olaylara ilişkin darbe davasında 26 sanığa ağırlaştırılmış müebbet, 8 sanığa müebbet verildi.

Darbe girişimi sırasında en büyük katliamlardan birinin yaşandığı Çengelköy-Beykoz arasındaki bölgede meydana gelen olaylara ilişkin davada mahkeme kararını açıkladı. İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Cezaevi girişinde görülen 114 sanıklı davanın 51'inci duruşmasında dönemin Kuleli Askeri Lisesi komutanları eski albaylar Mürsel Çıkrıkçı ve Muammer Aygar'ın aralarında bulunduğu 26 sanık, "anayasal düzeni devirmeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi.

57 ER, 7 ÖĞRENCİYE CEZA YOK

Çıkrıkçı ve Aygar, 8 vatandaşın şehit edilmesinde "azmettiren" sıfatıyla ayrıca 8'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Bu sanıkların herhangi bir pişmanlık göstermediklerinden cezalarında hiçbir indirim yapılmadı. 8 sanık ise aynı suçtan müebbet hapis cezasına mahkum edildi. 14'ü Çevik Kuvvet polisi toplam 16 sanığa ise "darbeye yardımdan" 12.5 yıl hapis cezaları verildi. İradeleri komutanları tarafından fesada uğratıldığı gerekçesiyle 57 sanık er ile 7 askeri öğrenci olmak üzere 64 sanığa ceza verilmesine yer olmadığına karar verildi. 

ŞEHİT GAZETECİNİN OĞLU: KATİLLER

Mahkeme başkanı Ömer Günaydın sanıklara son sözlerini sorduktan sonra, "Tarihi bir karar veriyoruz. Türkiye 15 Temmuz günü büyük bir travma yaşadı. Bunun yargılaması mevcut hukuk kuralları içinde yapıldı. Türk milleti ve Türk halkının bize verdiği yetkiyle vicdani kanaatimizi de kullanıp hükmü verdik. Vatana millete hayırlı olsun" dedikten sonra kararının açıkladı. Sabah gazetesinden Fatih Ulaş’ın haberine göre; sanıklardan Mahbup Ulusoy son sözleri sorulduğunda mahkeme başkanının uyarısına rağmen kendini savunmaya devam edince 15 Temmuz şehidi Yeni Şafak gazetesi muhabiri Mustafa Cambaz'ın oğlu Alparslan Cambaz, "Uzatma katil. Babamı öldüren katil bu. Çıkmış hâlâ yalan konuşuyor, yeter artık. Katiller, ya Kahhar" diye bağırdı. Bazı şehit yakınları ve gaziler de hainlere "Çürüyeceksiniz", "Bugün yüreğimiz bir nebze soğudu" diye seslendi.