Gündem
16 Mayıs 2011 10:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:21

ŞEHİT GAZETECİ HASAN TAHSİN GAZETECİLİK YARIŞMASI ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik ve Gazetecilik Teşvik Yarışması'nda dereceye girenlerin ödülleri 15 Mayıs Hasan Tahsin'i Anma Günü'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu

İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından geleneksel olarak düzenlenen ''Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik ve Teşvik Yarışması”nda dereceye girenlerin ödülleri düzenlenen törenle verildi. 2010 yılı eserlerinin değerlendirildiği yarışmada 9 dalda 24 gazeteci ödül aldı.
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel ve İGC yönetim kurulunun ev sahipliğinde Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilen ödül törenine; İzmir Vali Vekili Nevzat Ergün, Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi, İletişim Uzmanı Gazeteci Yazar Prof. Dr. Haluk Şahin, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, Basın İlan Kurumu İzmir Şube Müdürü Fikret Sönmez, RTÜK İzmir Bölge Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, milletvekili adayları ve İGC üyesi gazeteciler katıldı. 
Yarışmaya ve ödül törenine katılanlara teşekkürlerini ileten İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, yaptığı konuşmada basın camiasının büyük bir aile olduğuna dikkat çekti.
NİTELİKLİ ESERLER
“Bizler mesleki akrabayız” diyen Başkan Atilla Sertel, şöyle devam etti:
“Bu anlamda hangi düşünceden olursa olsun gazetecilik mesleğinin bir akrabalık ilişkisi içinde olması gerektiğini düşünenlerdenim. Ancak bu son dönemlerde böyle olmuyor, olamıyor. Bunun nedenleri belli. İzmirli gazeteciler bu zor ama güzel mesleği çok namuslu, dürüst yapar.
Şimdilerde kendine gazeteci sıfatı yakıştıranlar, saldırmaktan, tehditten ve şantajdan öte hiçbir işi olmayanların asla bizim cemiyetimizin üyesi olamayacağı ve bu arkadaşlarla da İzmirli gazetecilerin hiçbir ilgisi olmadığının da bilinmesini isterim.”
Aynı zamanda yarışmanın büyük jürisinde yer alan Gazeteci-Yazar Prof. Dr. Haluk Şahin de yarışmaya katılan haberlerin çok nitelikli olduğunu belirterek, “İstanbul basını bir takım bataklıklar içinde, bata çıka ilerlemeye çalışırken İzmir basını haber kalitesi ve sayısı açısından yükseliş içinde'' dedi.
Alanında isim yapmış deneyimli gazeteci ve akademisyenlerden oluşan 14 kişilik Büyük Jüri Üyesi’nin değerlendirmesi sonucunda '2010 Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması'nda 9 dalda, 11 gazeteci ödül alırken, sarı basın kartı taşımayan ve genç gazetecileri özendirmek amacıyla düzenlenen teşvik yarışmasında ise 8 dalda 13 gazeteci ödül aldı.

Toplam 111 eserin katıldığı yarışmada ödül alan gazeteciler şöyle:

Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması:

Haber: Neşet Dişkaya (Habertürk Gazetesi - Sezai Güven Ödülü)
Güncel Yazılar: İbrahim Irmak (haberhurriyeti.com - Melih Yalman Ödülü)
Alahattin Gürırmak (kentyasam.com - Jüri Özel Ödülü)
Araştırma - İnceleme: Tayyar Özdemir (Yenigün Gazetesi - Dinçer Sezgin Ödülü)
Röportaj: Ceyhan Torlak (Habertürk Gazetesi)
Fotoğraf: Erdal Çarboğa (Yeni Asır Gazetesi)
Sayfa Düzeni: Ayhan Mengüloğlu (Yeni Asır Gazetesi)
Spor Haberi: Şerafettin Çıracı (Yeni Asır Gazetesi)
Süleyman Alasya (Yenigün Gazetesi - Jüri Özel Ödülü)
Radyo - TV Haber: Halil Karahan (İhlas Haber Ajansı)
Radyo - TV Program: Mehmet Türkoğlu (TRT - Bekir Sami Yeral Ödülü)

Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik Teşvik Yarışması:

Haber: Mehmet İnmez (Habertürk gazetesi - Yusuf Ziya Yalçın Ödülü)
Mustafa Oğuz (Doğan Haber Ajansı - Jüri Özel Ödülü)
Araştırma - İnceleme: Bahri Karataş (Doğan Haber Ajansı)
Röportaj: Saadet Erciyas (kentyasam.com)
Fotoğraf: Abdullah Çelebi (Habertürk Gazetesi)
Oğuzhan Boysan (Doğan Haber Ajansı - Jüri Özel Ödülü)
Sayfa Düzeni: Ali Osman Taş (Sabah Gazetesi)
Spor Haberi: Yağız Deniz Biricik (Habertürk Gazetesi)
Ergin Karataş (Doğan Haber Ajansı - Jüri Özel Ödülü)
Radyo - TV Haber Ödülü (Yarışmacılar birinciliği paylaştı) :
Deniz Dünyaoğulları Hünler (TRT - Kemal Moralı Ödülü)
Umut Karakoyun - Mürşit Uzunoğlu (Kanal 35)
Radyo - TV Program: Pelin Büker Kalkçı (Kanal 35)