Medya
27 Mayıs 2013 12:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:11

ŞEHİT AİLESİNİ TEHDİT EDEN ANKARA TEMSİLCİSİ KİM?

Yeni Şafak Ankara Temsilcisi yazdı: "Bu kişinin Aydınlık Gazetesi ya da Sözcü'den olduğunu zannetmeyin. Bizim mahalleden bunlar."

Yeni Şafak gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi köşesinde şok bir iddia ortaya attı: "Şehit ailesini tehdit eden gazeteci" başlıklı yazısında, akil insanlar heyetinin Kırşehir'de gittiğinde çözüme destek veren bir şehit babasını tehdit eden "Ankara Temsilcisi"nden söz eden Selvi, o ismi de şöyle tarif etti:"Bu kişinin Aydınlık Gazetesi ya da Sözcü'den olduğunu zannetmeyin. Bizim mahalleden bunlar. Geçmişte İnsanlığın vicdanı olan iki yazarımız Ali Bayramoğlu ve Hilal Kaplan'ı hedef yapan zihniyet."
 Selvi'nin yazısından bazı bölümler şöyle:
 
(...)
 'Şehit Aileleri Derneği adına gazeteci arkadaşlara soru sormak istiyorum' yazıyordu. O andan itibaren sorulması gereken tek soru ve söz verilecek tek kişi vardı.
 Sözü ona verdik.
 
Daha sonra adının Ali Sarıcı olduğunu öğrendiğimiz, orta boylu, mütevazı bir insan aldı mikrofonu eline.
 
'İsterim ki kimse benim gibi evlat acısı yaşamasın. Şimdi başka annelerin yüreğinin yanmaması için bir çalışma yürütülüyor. Çözümü en çok biz isteriz' dedi. Dikkatlice dinledik.
 
Sonra gözlerimizin içine bakarak, 'Akil İnsanlar Heyeti Kırşehir'e geldiğinde toplantıya katıldım ve bunları söyledim. Hilal Kaplan hanımefendi bunu Yeni Şafak'taki köşesinde yazdı. O gün bir Ankara Temsilcisi beni arayıp, 'Başkan sen o toplantıya nasıl katılırsın. O sözleri nasıl söylersin' dedi. Gazeteci arkadaşlar size söylüyorum. Kan üzerinden gazetecilik yapmayın.'
 
O anda dondum kaldım.
 
Bu vatana en değerli varlığı olan evladını vermiş olan bir baba, başka evlatlar ölmesin diye yüreğine taş basıp, çözüm sürecini destekliyor, gazeteci sıfatını taşıyan insanlar ise onu arayıp, 'Sen nasıl akan kan dursun dersin' diye hesap soruyor."
 
 
YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ