Gündem
25 Eyl 2014 12:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:45

Şehit aileleri şikayetçi; Yolunda öldük vefasız Rojin!

Rojin’i korumak için Diyarbakır-Mardin karayolundaki kazada ölen üç polisin aileleri vefasızlıktan şikayetçi.

Diyarbakır-Mardin karayolunun 20’inci kilometresindeki Karaköprü Mevkii’nde 16 Ağustos’ta meydana gelen kazada Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü’nde görevli Ahmet Yıldırım, Ömer Mercimek ve Sıdkı Kara isimli polis memurları sanatçı Rojin’i korumak için Mardin’e doğru sivil plakalı otomobille yola çıktı.

Vatan'ın haberine göre, polis memurlarının içinde bulunduğu otomobil Karaköprü Mevkii’ne geldiğinde Mardin’den Diyarbakır’a gelen bir otomobilin sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybedince araç kontrolden çıkarak orta refüjü de aşarak karşı yöne geçip polis memurlarının içinde bulunduğu otomobile çarptı.

‘Hiç aramadı’

Kazada 3 polis memuru olay yerinde yaşamını yitirirken, çarpan aracın sürücüsü de yaralandı.

Kazadan sonra da Twitter hesabından açıklama yapan Rojin,”Keşke çocukları ve eşleri olan genç insanlar yerine ben ölseydim” diyerek olay nedeniyle üzüntüsünü dile getirdi. Ancak aradan geçen 39 güne rağmen Rojin’in yaşamını yitiren polis memurlarının ailesini hiç aramadığı ortaya çıktı. Sanatçının kendilerini aramadığını söyleyen aileler Rojin’e kırgın olduklarını belirterek,”En azından arayıp baş sağlığı dileyebilirdi. Olayın üzerinden 39 gün geçti. Hiç aramadı. Üzüntüsünü twitterdan duyurması yetmez” dedi.

Yaşamını yitiren polis memurlarından Sıtkı Kara’nın hamile eşi Emine Kara’nın kazadan üç hafta sonra doğum yaptı. Ölmeden kızının adını koyan Sıtkı Kara’nın eşi Emine Kara, 19 günlük bebeğini nüfusa Zeynep Kara olarak yazdırdı.