Gündem
25 Oca 2017 12:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:25

Şehir Tiyatroları'nın yeni oyunu: Karıncalar!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Karıncalar (Bir Savaş Vardı) adlı oyunu bu hafta seyircisiyle buluşturuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Boris Vian ve John Steinbeck’in yazdığı, Işıl Yüce ve Ülkü Tamer’in çevirdiği, Gökhan Aktemur’un uyarladığı,  Karıncalar (Bir Savaş Vardı) adlı oyunu bu hafta seyircisiyle buluşturuyor.

Ergun Üğlü’nün yönettiği oyun, 25 Ocak 2017 Çarşamba günü saat 20.30’da Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde ilk gösterimini yapıyor.

Oyunun konusu:

Bir asker, nedenini bilmediği ve hiçbir şeyini anlayamadığı savaşta firar eder. Özgürlüğe koşup sevgilisine kavuşacağını sanırken ayağı bir mayına kilitlenir. İşgal için gittiği topraklarda kendine esir olan asker, hayatta kalabilmek için, topuğunu mayından ayırmamak zorundadır. "Burada ne kadar kalırım, bilemiyorum. Bildiğim bir şey varsa, artık ben seni bekliyorum!.."



Oyunun yönetmeni Ergun Üğlü savaşı şöyle tanımlıyor:

“Savaş”, planları yapıp fikri ortaya atandan, tetiğe ilk basana ve nihayet son mezarı kapatana kadar herkesi kirleten kanlı bir katran kuyusu gibi. Acılar içinde temiz kalmaya çalışanın bile üstüne kan sıçratan dipsiz bir kuyu… Anlamlandıramadığın böylesi bir savaşın içindeyken düşünebileceğin tek şey belki de “sağ kalmak”tır. Sağ kalmak ve sevdiklerine kavuşmak...

Sahne ve kostüm tasarımını Eylül Gürcan’ın, ışık tasarımını Mahmut Özdemir’in, müziğini Tolga Çebi’nin, efektlerini Erhan Aşar’ın yaptığı, fotoğraflarını Nesrin Kadıoğlu’nun çektiği oyunda; Mert Turak rol alıyor.