Gündem
25 Nis 2012 12:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:34

"ŞEHİR TİYATROLARI ELDEN GİTMİYOR"

İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Hilmi Zafer Şahin, SKYTURK360'ta yayınlanan Artist programında Sevim Gözay'ın sorularını yanıtladı.

Hilmi Zafer Şahin, “Bu getirilen yönetmeliğin kuruma zarar verebileceğini ve geçmişine ihanet edebileceğini düşünüyor musunuz hiç? İçiniz rahat mı?” sorusuna “Yeni yönetmelik sıkıntıları aşmak için bir adım” şeklinde cevap verdi.

Arkadaşlarına protesto öncesi telefon edip ‘Kolay gelsin’ dediğini söyleyen Hilmi Zafer Şahin, “Bu göreve atanmasaydım bugün meslektaşlarımın yanında belki olurdum. Bundan önce oldum. Ama şu anda belki bıçak sırtı bir yerde durmuş oldum” dedi. Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunu bir isyan olarak değerlendirmiyorum. Bugün ülkede bir kriz var ama bir grup kriz olarak görmüyor. Şehir tiyatroları elden gidiyor düşüncesi var. Bu bir düşünce ama ben sehir tiyatroları elden gitmiyor düşüncesindeyim. Şehir tiyatroları asla kapatılamaz, asla sanat yapması engellenemez."

"Sanat asla bir muhafazakarlık tanımı içine girmez” diyen Şahin, önümüzdeki sezonda yeni oyun, yeni ve genç yazarların şehir tiyatrolarında olacağını, Türk tiyatrosundan yine görkemli oyunlar sergileneceğini belirtti