Gündem
27 Oca 2022 17:39 Son Güncelleme: 27 Oca 2022 18:17

Sedef Kabaş'ın avukatı Uğur Poyraz'dan Abdulhamit Gül hakkında suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül hakkında suç duyurusunda bulundu. Kabaş'ın avukatı Uğur Poyraz, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada bakan hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş için “Milletimizin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımızı hedef alan, edepten nasipsiz, çirkin sözleri lanetliyorum. Haset ve nefretten doğan bu hadsiz ve hukuksuz ifadeler, milletin vicdanında ve adalet önünde hak ettiği karşılığı bulacaktır” ifadelerini  kullanmıştı.

Avukat Uğur Poyraz, ‘cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla cezaevinde bulunan müvekkili gazeteci Sedef Kabaş için Adalet Bakanı Abdulhamit Gül hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Poyraz, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Herkes konuşsa bile susması gereken Adalet Bakanı @abdulhamitgul konuşunca @SedefKabas 'ın özgürlüğü haksız ve hukuksuz kararlarla elinden alındı. Bugün müvekkilem adına @abdulhamitgul hakkında İstanbul C. Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundum. Bakalım savcılık ne yapacak?" dedi.