Televizyon
05 Mayıs 2015 16:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:31

Sedef Kabaş canlı yayında bombaladı: Gazetecilik kisvesi altında...

Bugün Tv'de Erkam Tufanla Analiz programına katılan Sedef Kabaş çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gazeteci Sedef Kabaş Erkam Tufan'la Analiz'de medyaya adeta veryansın etti. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın "Dünyanın en özgür medyası Türkiye'de" söylemine katıldığını belirten Kabaş, 'Dünyanın hiçbir ülkesinde basının bir kesimi bu kadar rahat hakaret edip yalan haber yapamaz' dedi.

TÜRKİYE'DE GAZETECİLİK KİSVESİ ALTINDA SÖZDE GAZETE ÇIKARTILIYOR

Sayın Cumhurbaşkanının 'gazetecilik kisvesi altında' cümlesinin altını çizmek lazım. Tam tersi otoriteye biat eden, adeta cumhurbaşkanı, başbakan yada x bir partinin sözcüsü gibi davranan, parti programı çerçevesinde hareket eden, parti bülteni gibi gazete çıkartan, Türkiye'nin gerçeklerinden uzak sadece bir adamın duymak istediği ve görmek istediğinden ibaret anlayışı yapanlar gazetecilik kisvesi altında sözde gazete çıkartıyor yada televizyon programı yapıyor.

BÜTÜN KAMERALAR KAPANSA BİR DAHA BÖYLE BİR ŞEY OLUR MUYDU?

Son yaşadığımız bir olay, x ajansı hiç fark etmez. Oradaki Cihan Haber Ajansıydı sokmadılar içeri. Şimdi vahim olan şu; o GSM operatörünün yetkilileri sokmadı. Bu zaten vahim bir olay. Ama daha vahimi oradaki tüm gazetecilerin, muhabirlerin, kameramanların orada kalıp haber yapmaya devam etmesi. Bütün kameralar kapansa, bütün o gazeteciler oraya terk etse sizce bu bir daha yapılabilir mi?

DÜNYANIN EN ÖZGÜR MEDYASI TÜRKİYE'DE (!)

Dünyanın hiçbir ülkesinde basının bir kesimi bu kadar rahat hakaret edip, bu kadar rahat birilerini hedef gösterip, bu kadar bağıra bağıra yandaş olduğunu ortaya koyan, aynı manşetleri atıp, Kabataş gibi yalanları manşet yapıp, bir de diliniz kaba vicdanınız taş diye bu yalanı devam ettirip, her türlü insan haklarını, her türlü kanunu hiçe sayarak gazetecilik yapma özgürlüğüne sahip değil, dünyanın hiçbir yerinde. Hepsi davalık olur. Bu açıdan dünyanın en özgür medyası şuanda Türkiye'de havuz medyası. Daha özgür bir medya yok, bunu iddia ediyorum.