Medya
22 Oca 2022 15:06 Son Güncelleme: 22 Oca 2022 16:14

Adliyeye sevk edilen Sedef Kabaş'ın kelepçe oyunu! Mikrofonlara tek cümlelik yanıt!

Katıldığı televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik söylediği sözler nedeniyle hakkında soruşturma açılan ve dün gece yarısı da gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş, emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.

Gazeteci Sedef Kabaş, bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle gözaltına alındı. Polis nezaretinde evinden alınan Kabaş, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a televizyon programında söylediği sözler nedeniyle hakkında soruşturma açılan gazeteci Sedef Kabaş için RTÜK tarafından da inceleme başlatıldı. Soruşturma kapsamında polis ekipleri saat 02.00 sıralarında Kabaş'ın Sarıyer'deki evine giderek gözaltına aldı.

Kabaş, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Ardından Kabaş'ın 2 avukatının da Emniyet Müdürlüğü'ne geldikleri öğrenildi. Avukat Uğur Poyraz ise gözaltı olayı ile ilgili sosyal medya üzerinden, "Müvekkilim Sedef Kabaş Vatan caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğünde. Ben de şimdi yanına geçiyorum" şeklinde paylaşım yaptı. Poyraz daha sonraki paylaşımda ise "Emniyette Sedef Kabaş'ın ifadesi alınmaya başlandı. Öğleden sonra Çağlayan'daki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na çıkacağız." dedi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Sedef Kabaş emniyetteki işlemlerinin ardından saat 14.00 sıralarında adliyeye sevk edildi. Kabaş, hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye götürüldü. Kabaş, gazetecilerin "Bir açıklama yapacak mısınız?" sorusuna "Daha sonra yapacağım" yanıtını verdi.

Kabaş'ın kelepçe takılmamasına rağmen ellerinde kelepçe varmış gibi yapması ise dikkat çekti.

Kabaş'ın bu görüntüsü sosyal medyada gündem oldu.

İşte o anlar...

RTÜK İNCELEME BAŞLATMIŞ, ÖMER ÇELİK DE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

TELE1 programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik söylediği sözler nedeniyle gazeteci Sedef Kabaş hakkında, “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçundan soruşturma başlatılmıştı. Kabaş, ‘Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur’ demişti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik TELE1 ve Kabaş'a tepki göstermişti. Çelik Twitter hesabından, "Gazeteci sıfatı taşıyan Sedef Kabaş’ın bir televizyon kanalında Cumhurbaşkanlığı makamını aşağılık sözlerle hedef alması muhalefet değil ahlaksızlık ve pespayeliktir. Bu ahlaksızlığı lanetliyoruz, #HaddiniBilSedefKabas" ifadelerini kullanmıştı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de, "TELE 1 yayın kuruluşunda, Sedef Kabaş’ın Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan kabul edilmesi asla mümkün olmayan sözlerine ilişkin inceleme kararı alınmıştır. Konu ilk Üst Kurul toplantısında Kurul gündemine getirilecektir." demişti.