Gündem
26 Ara 2012 08:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:33

SEDAT SİMAVİ ÖDÜL TÖRENİNDE ARBEDE; GAZETECİLER YUMRUK YUMRUĞA KAVGA ETTİ!

Türkiye Gazeteciler Derneği'nin düzenlediği 'Sedat Semavi' ödül töreninde kavga çıktı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin The Marmara Oteli’nde düzenlediği Sedat Semavi Ödülleri töreninde, TRT Türk’te yayınlanan “Masumiyet Müzesi“ adlı belgeseli ile ödüle hak kazanan ve konuşma yapmak için kürsüye gelen Demet Haselçin, Edebiyat eleştirmeni olduğunu söyleyen Sadık Albayrak’ın tepkisiyle karşılaştı. Haselçin, Orhan Pamuk için; ‘masum ama savaş kışkırtıcısı’ değerlendirmesinde bulunarak, ödüle tepki gösterdi. Bunun üzerine Albayrak’tan salondan çıkması istendi. Bu sırada salon içerisinde bulunan konuklardan biri Sadık Albayrak’ın eline vurdu; ardından ikili birbirine yumruk atmaya çalıştı. Kavga, Sadık Albayrak salondan çıkarılmasıyla sona ererken; tartışma salon dışında da devam etti.

İŞTE O ANLAR : VİDEO

ORHAN PAMUK BİR YÜZ KARASIDIR

Protestonun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ve edebiyat eleştirmeni olduğunu söyleyen, B. Sadık Albayrak, “Orhan Pamuk’u protesto ettim, Orhan Pamuk bir yüz karasıdır. Geçenlerde Suriye devlet başkanı Beşar Esad’a bir mektup gönderdi. Mektubunda, ’bırakmazsanız sonunuz Kaddafi gibi olur’ dedi. Kaddafi insanlık onuruna aykırı bir şekilde alçakça katledildi. Bir yazar bir devlet başkanını Kaddafi’nin sonunu göstererek tehdit etti. Bugün ise Masumiyet Müzesi ile buna ödül veriliyor” dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Kurucu Başkanı Sedat Simavi adına 35 yıldan bu yana, verdiği ödüller, gecede yaşanan tatsızlığın yatışmasından sonra sahiplerini buldu.

Törenin açılış konuşmasını TGC Başkanı Orhan Erinç yaptı. Erinç, Sedat Simavi’nin Türkiye’de gazeteciliğin yenilenmesi konusundaki ilk girişimleri başlatan kişi olduğunu söyledi. Yapılan konuşmaların ardından ödül törenine geçildi.

Ödülleri kazananlar ve Eserleri,

Gazetecilik alanında Utku Çakırözer Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan "Suriye Devlet Başkanı Cumhuriyet’e Konuştu Esad: Keşke Düşürmeseydik" başlıklı söyleşisi ile. Seçici Kurul ayrıca, Kadir Can’ı "12 Eylül 1980 Akıl Tutulması" adlı albüm kitabı nedeniyle övgüye değer gördü.

Radyo alanında Tanju Yenisey Avustralya Devlet Radyo Televizyon Kurumu SBS Radyosu’nda yayınlanan "Çok Kültürlülük Başarısız mı Oldu?" adlı radyo programıyla. Seçici Kurul ayrıca,Özlem Devrim Bahar-Başar Tıkman’ı Yön Radyo’da yayınlanan "Başka Türlü: Adressiz Hayatlar / Gurbet İşçileri" adlı ortak radyo programı nedeniyle övgüye değer gördü.
Televizyon alanında Demet Haselçin TRT Türk kanalında yayınlanan "Masumiyet Müzesi" adlı televizyon programı ile. Seçici Kurul ayrıca,Özgen Bingöl - Arda Sevimli’yi Kanal D’de yayınlanan "Panzer Dur" adlı ortak haberi nedeniyle övgüye değer gördü. Edebiyat alanında Ahmet Cemal "Lanetlenmiş Ağustosböcekleri" adlı deneme kitabıyla. Sosyal Bilimler alanında Prof. Dr. Zafer Toprak "Darwin’den Dersim’e Cumhuriyet ve Antropoloji" adlı eseriyle.
Fen Bilimleri alanında Yrd. Doç. Dr. Kâzım Büyükboduk "Stark Birimleri ve Tümden Gerçel Sayı Cisimleri İçin Iwasawa’nın Ana Sanıları" adlı makalesiyle.

Sağlık Bilimleri alanında Doç. Dr. Bülent Önal"Vezikoüreteral Reflü Hastalığı İle Etkilenen Kardeş Çiftlerinde Tek Nükleotid Polimorfizm Bağlantı Analizi İle Kromozom 11 de Saptanan Renal Skar Oluşumuna Karşı Koruyucu Loküs" adlı çalışmasıyla. Seçici Kurul ayrıca, Prof. Dr. Seyhun Topbaş’ı "Kekemelik İçin Terapi ve İnternet Ortamında Topluluk Temelli Özyardım Destek Grupları Oluşturma Çalışması" adlı eseri nedeniyle övgüye değer gördü.
Görsel Sanatlar alanında Füsun Onur "Kassel - Almanya / 13. DOCUMENTA Etkinliğindeki Sergisi" ile.

Spor dalında ise Aslı Çakır Alptekin "Atletizmde (1500 metre) Olimpiyat ve Avrupa Şampiyonu" olması nedeniyle. Seçici Kurul ayrıca, Nazmiye Muslu’yu "Halterde (40 Kg.) Paralimpik Oyunlar Şampiyonu" olması nedeniyle övgüye değer gördü.