Medya
25 Şub 2022 11:44 Son Güncelleme: 25 Şub 2022 13:21

Sedat Peker’le ilgili çarpıcı Türkiye iddiası! ‘Gelmek istiyor…’

Tolga Şardan, Sedat Peker'in Türkiye'ye dönmek istediği iddiasını okurlarıyla paylaştı. "Gelmesi halinde hem hakkındaki yargı sürecinde söylemek istediklerini açıklayacak, hem de sosyal medyayı daha rahat kullanma imkanına kavuşacak" dedi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in 194 ülkede uluslararası seviyede aranması için Interpol tarafından 1 Şubat'ta kırmızı bülten çıkarıldı. T24 yazarı Tolga Şardan, bu karara dair dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu.

Peker'in bilindiği üzere uzun süredir Birleşik Arap Emirlikleri'nde kaldığını, oturduğu adresin belli olduğunu belirten Şardan, "Aslına bakarsanız Türkiye'ye iade edilmesi için kırmızı bültene gerek yok. Türkiye ile BAE arasındaki özel anlaşma gereğince Interpol devreye girmeksizin 'doğrudan yakalama' uygulamasıyla gözaltına alınıp Türkiye'ye gönderilebilir ya da sınır dışı yöntemi kullanılabilir" dedi. Ardından da şunları kaydetti:

"Sınır dışı işleminde yakalanan kişi, geldiği ülkeye geri gönderiliyor. Peker'in Türkiye'den doğrudan BAE'ye gitmediği bilindiği için bu yöntem riskli. Başka bir ülkeye sınır dışı edilme riski var.

Devam ediyorum.

'BEN İSTEYEYİM, SEN VERME, AMA BAŞKA BİR YERE DE GÖNDERME'

Erdoğan'ın BAE ziyaretindeki görüşmelerden birisi de hiç kuşkusuz suç örgütü liderinin durumuydu.

Edindiğim bilgilere göre; Ankara'nın BAE'ye Peker'le ilgili politikası şöyle: 'Ben isteyim, sen verme ama başka bir yere de gönderme!'

Şimdi gelişmeleri birleştiriyorum. Ankara'nın bu politikası çerçevesinde Interpol'ün kırmızı bülteni Peker'in kendi inisiyatifiyle başka bir ülkeye gidişinin önünü kesti. BAE'den çıktığında yakalanacak.

Belirsiz bir süre daha BAE'de kalmak zorunda. Dolayısıyla, BAE'nin Peker üzerindeki kontrolü veya baskısı devam edecek.

'SEDAT PEKER'İN TÜRKİYE'YE GELMEK İSTEDİĞİ İFADE EDİLİYOR'

Bu arada Peker'in Türkiye'ye gelmek istediği ifade ediliyor. Türkiye'ye gelmesi halinde hem hakkındaki yargı sürecinde söylemek istediklerini açıklayacak, hem de sosyal medyayı daha rahat kullanma imkânına kavuşacak. Peker'in yurt dışında denetim altında olması AKP'nin istediği durum. En azından bir süre daha.

'YENİ GELİŞMELERE HAZIR OLALIM'

Kırmızı bülten haberleri sonrasında Peker'in eşi, sosyal medya hesabından bir görüntü yayımlayıp, uluslararası yakalama kararına karşı nazire yaptı bir anlamda.  Önümüzdeki günlerde yeni gelişmelere hazır olalım."

Yazının tamamı için tıklayın!