Gündem
11 Haz 2021 09:18 Son Güncelleme: 11 Haz 2021 10:12

Sedat Peker’in ‘tavsiye’ ettiği oyun, ‘en çok arananlara’ girdi

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in ‘gençlere tavsiye ettiği’ zeka ve strateji oyunu ‘Go’, arama motorlarında en çok aranan başlıklardan biri haline geldi.

Peker, örgütüne yönelik düzenlenen operasyonların ardından sosyal medyada peş peşe videolar yayınlayarak hükümeti hedef almaya başlamıştı. Videolar şimdiye dek on milyonlarca kez izlenirken, Peker’in masasında görülen kitapların satışının arttığı da belirtilmişti.

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Mehmet Ali Güller, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hamlelerine bakılırsa; - Sedat Peker satranç, - Süleyman Soylu pişti, - Mehmet Ağar tavla, - Devlet Bahçeli dama, - Tayyip Erdoğan poker oynuyor... Bu tabloya göre muhalefetin briç ya da satranç oynaması gerekiyor..." ifadesini kullandı.

Sedat Peker, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda buna cevap vererek şunları kaydetti: “Bazı arkadaşlarımız benim iyi bir satranç oyuncusu olduğumu söylemişler. Ben satrançtan daha çok, Uzak Doğu Asya’da oynanan ‘GO’ oyununun felsefesini seviyorum. Kırk yaşından küçük kardeşlerim, bu oyunun felsefesini mutlaka inceleyin.”

Bunun üzerine Peker’in bahsettiği oyun, Google’da en çok aranan başlıklar arasında ilk beşe girdi. Google Trends verilere göre ‘Go oyunu’na ilişkin aramalar da Peker’in paylaşımının ardından arttı.