Gündem
09 Tem 2022 12:54 Son Güncelleme: 09 Tem 2022 12:55

Sedat Peker’in iddiaları yargıya taşındı! Dört isim hakkında suç duyurusu…

HKP, Sedat Peker’in ‘Deli Çavuş’ isimli Twitter hesabından, Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz’e yönelik yaptığı açıklamayla ilgili 4 isim hakkında suç duyurusunda bulundu.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker’in ‘Deli Çavuş’ isimli Twitter hesabından, Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz’e yönelik yaptığı açıklamayla ilgili 4 isim hakkında suç duyurusunda bulundu.

5 Temmuz paylaşımında Peker, “Size akrabam olan Mehmet Cengiz’i anlatacağım” diyerek, kamudan aldığı ihalelerle tanınan Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz’le olan geçmişini anlattı. Peker, cezaevinden Mesut Yılmaz’ın kumar kasetleri karşılığı çıktığını ve Cengiz’in anlaşmaya aracılık ettiğini iddia etti. Anlaşma karşılığında maddi hasarının ödenmesi için 5 milyon dolar para aldığını iddia eden Peker, bahsi geçen parayı ortak akrabaları olan Zafer Salman aracılığıyla aldığını söyledi.

Peker, “Anlaşma sağlandı. İlk 2,5 milyon dolarını peşin aldım. Kalan 2,5 (milyon) doları da ortak akrabamız olan Zafer Salman vasıtası ile teslim aldım (paralar Mehmet Cengiz tarafından Zafer Salman’ın hesabına gönderildi, bir kısmı da Zafer Salman’a elden teslim edildi) O dönem Mesut Yılmaz’ın yakını olan, Devlet Güvenlik Mahkemesi’nin başsavcısı olan Engin Baltacı’nın organizasyonu ile tahliye edildim” ifadelerini kullandı.

Peker’in açıklamalarının ardından Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları suç duyurusunda bulundu.

HKP avukatları; Sedat Peker, Mehmet Cengiz, Zafer Salman ile o dönemin DGM Başsavcısı Engin Baltacı hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. HKP avukatları; Peker, Cengiz, Salman ve Baltacı’nın, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “zimmet”, “irtikâp”, “kamu görevlisinin suçu bildirmemesi”, “kaçmaya imkân sağlama”, “suç eşyasının satın alınması veya kabul edilmesi”, “nüfuz ticareti”, “nitelikli yağma”, “şantaj” ve “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suçlarını işlediklerini iddia etti.

"İVEDİLİKLE İDDİANAME HAZIRLANMALI"

HKP avukatları tarafından Başsavcılığa verilen dilekçede Sedat Peker’in ‘Deli Çavuş’ isimli Twitter hesabından yaptığı 5 Temmuz’daki 25 Tweet zincirine yer verildi. Dilekçede Peker, Cengiz, Salman ve Baltacı hakkında soruşturma yürütülerek, haklarında ivedilikle iddianame hazırlanmasını ve kamu adına dava açılmasını talep edildi.

Suç duyurusuna ilişkin HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Tacettin Çolak açıklama yaptı.

Çolak şu ifadelere yer verdi:

“Saygıdeğer Halkımız; Sedat Peker yine itiraflarda bulunuyor, yine suç isnatlarında bulunuyor ama savcılar hala hareketsiz. Bildiğimiz gibi 5 Temmuz’da, Sedat Peker bu kez de Mesut Yılmaz’ın kumar seansı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Mesut Yılmaz’a yapmış olduğu şantaj sayesinde 5 milyon dolar aldığını ve üstüne de kendisinin ömür boyu çıkamaz dedikleri cezaevinden, yine o dönemin Devlet Güvenlik Mahkemesi Savcısı Engin Baltacı aracılığıyla tahliye edildiğini açıkladı. Bu şantaj sayesinde kendisine transfer edilen 5 milyon doların aracılığını yapanın da Mehmet Cengiz olduğunu açıkladı. Hesap olarak da akrabaları Zafer Salman’ın hesabını kullandıklarını açıkladı.

Bütün bunlara rağmen Cumhuriyet’in savcıları sanki hiçbir şey olmamış gibi hareketsiz kalmaya, daha doğrusu siyasi iktidardan, AKP’gillerden talimat beklemeye devam etmektedir. Sedat Peker yeni açıklamalarında savcılara sesleniyor, ‘Niye soruşturma açmıyorsunuz? Bakın ben şantaj yaptım, suç işledim’ diyor. Yine sessiz Savcılar. Bunun yanında Zafer Salman, ‘Sedat Peker ne dediyse doğru söylüyor, savcılar çağırsın ben gerçekleri anlatacağım’ diyor. Savcılar yine sessiz kalıyor dolayısıyla Cumhuriyet’in savcıları maalesef iktidarın emir eri haline gelmiştir. Yargımızın içine düşürüldüğü içler acısı durum maalesef budur.

Halkın Kurtuluş Partisi tarihi sorumluluğu gereği bu suçlar karşısında mücadelesini sürdürmektedir. Ortada işlenen suçlardan suç işleme amacıyla örgüt kurma, zimmet, irtikâp, kamu görevlisinin suçu bildirmemesi, görevi kötüye kullanma, nüfus ticareti, nitelikli yağma gibi 11 ayrı suçtan Sedat Peker, Mehmet Cengiz, Zafer Salman ve Engin Baltacı hakkında bugün itibariyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur. Halkın Kurtuluş Partisi bu kanunsuzlukları ve kanun adamlarının hareketsizliklerine karşı kendilerine kanunları da hatırlatarak mücadelesini sürdürmeye devam edecektir."