Gündem
10 Şub 2015 12:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:02

Sedat Peker'den Fuat Avni'ye: Avanak Avni!

Sedat Peker, bugün sosyal medya hesabı üzerinden "Cemaatten-paralele geçen süreç" başlıklı bir açıklama yayınladı.

Açıklamasının son bölümünde Fuat Avni'ye yüklenen Peker, "Fuat Avni midir? Avanak Avni midir? Ne olduğu beli olmayan paralel yapının sosyal medyadaki kullandığı sahte hesabı yöneten şahıs, büyüklerine sorarsa benim cemaatle ilgili geçmişteki hikayelerimi öğrenebilir" dedi.

Sedat Peker açıklamasında, 'cemaatle ilgili geçmiş yıllardaki anılarım' diyerek 1998'de 'cemaatin paralarını akladığı' şeklindeki iddialara medyada cemaati överek yanıt verdiği için hapis yattığını söyledi. Peker, 2008'deki Ergenekon soruşturmasında ise bu kez Savcı Zekeriya Öz tarafından sorgulanırken 'gizli tanık'lık teklifine muhatap olduğunu belirterek şöyle dedi: "Bence işin en komik yanı laikliği savunan bir grup 1998 senesinde cemaatle ilgili yalan ifade vermemi istemişti. Yukarda anlattığım gibi bunu reddettim. On sene sonrasında ise dini temelleri olduğunu söyleyen cemaat, gücü ele geçirince onlar da askerlerin aleyhine yalan ifade vermemi istediler. (Yani geçen bunca zamanda değişen hiçbir şey olmamış)."

Peker açıklamasının sonunda Twitter fenomeni Fuat Avni'ye ise şöyle seslendi:

"Fuat Avni midir? Avanak Avni midir? Ne olduğu beli olmayan paralel yapının sosyal medyadaki kullandığı sahte hesabı yöneten şahıs, büyüklerine sorarsa benim cemaatle ilgili geçmişteki hikayelerimi öğrenebilir. MHP ’yi karıştırmak için cezaevinden çıkarılmışım yalanını yazacağına, cemaate geçmişte yaptığım bağışları, sağladığım destekleri yazarsa kamuoyundan çok daha fazla ilgi görebileceğini düşünüyorum. (Anladın mı Avanak Avni?)"